The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Giovanni

Wat is Nintendo Switch Online en wat kan je ermee?

Nintendo Online laat je online games spelen tegen andere Nintendo Switch bezitters. Zo speel je een potje Mario Kart online tegen anderen om te kijken wie de beste rondetijd neerzet. In dit artikel vertellen we je over online gamen, back uppen van je savegames in de cloud en meer.

In het kort

Nintendo Switch Online is het in 2018 gestarte online ecosysteem van Nintendo. Een jaarabonnement op deze dienst kost je op moment van schrijven zo'n €19,99 (of €34,99 voor een familie abonnement). Log in op je Switch, met het account waarop je Nintendo Switch Online abonnement actief is. Zorg dat je Switch over de nieuwste software beschikt (cloud save is beschikbaar vanaf versie 6.0.0 of hoger). Maar waarom wil je deze dienst eigenlijk in huis halen?

De mogelijkheden

Online je vrienden uitdagen met de Nintendo Switch

Online Multiplayer

De belangrijkste functie van Nintendo Switch Online is de mogelijkheid tot online multiplayer. Zo neem je het met games als Mario Kart, Super Smash en Splatoon 2 niet alleen op tegen je vrienden, maar meet je jouw skills met die van spelers over de hele wereld. Of gewoon je vrienden, wanneer je niet bij elkaar in de buurt bent.

Je savegames online bewaren

Opslaan in de cloud

Hoe voorzichtig je ook met je Switch omgaat, er kan altijd iets in de soep lopen. Gelukkig bewaar je jouw savegames online in de Cloud, zodat je altijd en overal toegang hebt tot jouw savegames, zelfs als jouw Switch console kwijt, gestolen of kapot is. Hoe je dit precies instelt lees je in ons artikel 'Hoe sla ik mijn Nintendo Switch save games op in de Cloud?'

Herleef de klassiekers van morgen

NES emulator

Via de NES emulator van Nintendo Switch Online speel je de NES klassiekers van vroeger. Zo ervaar je de oude Metroid games opnieuw en speel je spellen waarvan je nog niet eerder de kans hebt gehad om ze te spelen. Ook bij de NES games met multiplayer mogelijkheden ga je online met de spelers van de hele wereld aan de slag.

Online chatten

Chatten

Bij online multiplayer hoort natuurlijk ook een vorm van voice chat. Nintendo Switch Online lost dit op met de Nintendo smart Phone app. Via de app op je telefoon voice chat je moet je vrienden, of ze nou met je meespelen of als spectator met je meekijken. Ook vind je een berg aan extra informatie over de game die je aan het spelen bent, zoals score, precisie en voortgang in je game.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.590 beoordelingen