The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jorn

Wat is Samsung Q-Symphony?

Met Q-Symphony werken geschikte Samsung QLED tv’s en soundbars samen om een ruimtelijk geluid te geven. Zo komt er geluid uit de speakers van de tv én uit de soundbar. Sommige Samsung tv’s en Samsung soundbars sluit je gemakkelijk draadloos op elkaar aan. In dit artikel lichten we deze techniek uit.

Vol en realistisch geluid

Q-symphony met een samsung qled tv en soundbar

Meestal verbind je een soundbar met je tv om het geluid van de televisie niet te gebruiken. Bij Samsung QLED tv's en soundbars die over de Q-Symphony techniek beschikken, werkt dat anders. Wanneer je deze apparaten verbindt, schakel je namelijk het geluid van de tv niet uit. Zo werken de speakers van de tv samen met de speakers van de soundbar en geniet je van een extra krachtig, vol en ruimtelijk geluid. Dankzij de omhoog gerichte speakers op de tv, komt het geluid van verschillende plekken naar je toe. Zo hoor je het geluid echt om je heen.

Naadloze verbinding tussen tv en soundbar

Draadloze verbinding tussen QLED tv en soundbar van Samsung

Wanneer je de Samsung soundbar met een geschikte QLED tv verbindt, hoef je niet achter de tv te kruipen om kabels te verbinden. De soundbar en de tv werken namelijk draadloos samen via bluetooth. Ook heb je maar één afstandsbediening nodig om beide apparaten aan te sturen: de One Remote Control. Met deze afstandsbediening bedien je ook je randapparatuur, zoals een Blu-ray speler en decoder. Met Samsungs Smart Things app stuur je je Samsung apparaten eenvoudig aan met je smartphone.

Ruimtelijk geluid met een surround set

Surround geluid met een soundbar, tv en speakerset van Samsung

Met de HW-Q950T soundbar en speakerset ben je verzekerd van echt surround geluid. Wanneer je deze set combineert met een geschikte QLED tv, zoals de Q950TS, heb je 9 speakers in de soundbar en de tv, 1 subwoofer en 2 externe achterspeakers. Doordat de soundbar en de achterspeakers ook omhoog gerichte speakers hebben, weerkaatst het geluid via het plafond naar je luisterpositie. Zo geniet je van geluid van verschillende kanten en lijkt het alsof je midden in de film zit.

Samsung QLED 8K 75Q950TS en de Samsung HW/Q950TS

bundelvoordeel
8K (UHD) | Smart tv: Tizen | 100 Hertz
5.848,- 5.408,-
op voorraad
  • Met deze 8K tv en soundbar creëer je een echte thuisbioscoop.
  • Zelfs de kleinste details van het beeld zijn duidelijk zichtbaar door de 8K resolutie.
  • Met de meegeleverde No Gap muurbeugel hang je de tv strak tegen de muur.
  • Je maakt met deze combinatie gebruik van Q-Symphony.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.343 beoordelingen