The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lucinda

Samsung smart tv's voorzien van AirPlay 2 en Apple TV app

De Apple TV app gebruik je op Samsung smart tv's uit 2019 en nieuwer. Samsung is daarnaast één van de weinige tv merken waarop je AirPlay 2 gebruikt. En hoe werkt dit dan precies? In dit artikel lees je alles over deze samenwerking tussen Apple en Samsung.

Apple TV app op Samsung tv's gebruiken

Apple TV app

Met de Apple TV app heb ik één platform waarop ik films, series, nieuws en sport kijk. Zo heb ik geen los Apple TV kastje meer nodig, maar zit het als het ware ingebouwd in de televisie. Daarbij kijk ik via deze app ook televisie via de kabel, een satelliet of online tv-abonnement. Binnen de app kies ik voor extra services.

AirPlay 2 op Samsung tv's gebruiken

AirPlay 2

Met AirPlay 2 stream ik moeiteloos video's, foto's en meer vanaf mijn iPhone, iPad of Mac naar mijn Samsung televisie. Zo laat ik op een verjaardag de vakantiefoto's op de tv zien en hoef ik mijn telefoon niet door te geven. Deze nieuwe versie van AirPlay heeft ten opzichte van de oude een paar voordelen:

  • Multiroom ondersteuning: ik speel geluid op meerdere speakers tegelijk af.
  • Ik bedien muziek en series vanaf verschillende apparaten.
  • Ik luister muziek en kijk series terwijl ik telefoneer, games speel of Siri gebruik.

Apple TV+ abonnement

Abonnement Apple TV+

Vanaf het najaar van 2019 is Apple TV+ beschikbaar. Dit is de nieuwe streamingdienst van Apple. Hier vind ik exclusieve films en series die ik nergens anders bekijk. Deze dienst benader ik via de bestaande Apple TV app, ik hoef er dus niets extra's voor te installeren.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.785 beoordelingen