The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Coolblue Zakelijk

Welke voordelen hebben smartwatches voor jouw werknemers?

Een smartwatch helpt je bij het verbeteren en behouden van je fysieke en mentale gezondheid. Zo kan een slim horloge jouw werknemers motiveren om te blijven bewegen en genoeg te slapen. Sommige slimme horloges meten ook het stressniveau en geven ademhalings- en mindfulnessoefeningen om dit te verlagen. Je leest in dit artikel meer over de voordelen van een smartwatch voor jouw werknemers.

Zorg dat je medewerkers blijven bewegen

Een smartwatch helpt je werknemers bij het aannemen en behouden van een gezonde levensstijl. Mensen die zittend werken, worden dankzij bewegingsherinneringen ieder uur herinnerd om even van hun werkplek op te staan en een aantal stappen te zetten. De meeste smartwatches meten de dagelijkse hoeveelheid stappen, afgelegde afstand en calorieverbranding. Kies een horloge dat een virtuele partner of tegenstander ondersteunt. Zo kunnen je werknemers elkaar motiveren om hun stappendoel te halen en genoeg te bewegen. Of laat ze een gezamenlijk stappendoel bereiken.

Zorg dat je medewerkers de gezondheid blijven meten

Niet alleen de fysieke, maar ook de mentale gezondheid van je werknemers bepaalt hoe productief ze zijn. Stress heeft veel invloed op die mentale gezondheid. Met een slim horloge kunnen jouw werknemers hun stressniveau in de gaten houden en actie ondernemen als het te hoog is. Zo bieden verschillende horloges mindfulness- en ademhalingsoefeningen aan. Door daar tussen het werk door 1 of 2 minuten voor vrij te maken, voelt je werknemer zich rustiger en meer gefocust. Ook meten de meeste smartwatches je hartslag, waaraan je werknemers zien hoe intensief ze bezig waren op een dag.

Slaap meten

Een goede nachtrust is essentieel voor een productieve dag. Door je slaap bij te houden met een smartwatch, weet je of je een goede nachtrust hebt gehad. Zo krijgen ze inzicht in hun slaapkwaliteit en de duur van hun slaap. Sommige horloges meten ook hoe je gedurende de nacht herstelt van je werkdag. Je werknemers kunnen dan proberen iedere ochtend volledig hersteld op te staan. Ze verbeteren hun slaapgegevens door eerder te slapen, hun schermtijd te verminderen of een ander avondritueel te hanteren.

Blijf in contact via bellen, mail en agenda meldingen

Smartwatches kunnen je werknemers ook helpen in contact te blijven. Tijdens een wandeling bellen ze via hun smartwatch eenvoudig in bij een vergadering. Hun werkagenda openen ze ook op de smartwatches, dus ze weten precies hoe lang ze nog een rondje kunnen lopen een rondje tot hun volgende afspraak.

Smartwatches in je eigen afgeschermde Thuiswerkwinkel

De Coolblue Thuiswerkwinkel geeft jouw medewerkers de mogelijkheid om zelf de beste smartwatch te kiezen die past bij zijn of haar levensstijl. Je krijgt een eigen afgeschermde omgeving in jouw huisstijl. Nadat je medewerker is ingelogd, krijgt hij een select assortiment te zien en kan hij meteen bestellen binnen het gestelde budget. We leveren de bestelling de volgende dag gratis af bij je medewerker.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.192 beoordelingen