The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Uhro

Hoe krijg je wifi op zolder?

Het wifi signaal van een router reikt meestal niet tot op de tweede verdieping van je huis. Dat komt doordat de zolder vaak het verst verwijderd is van de plek waar je internetsignaal binnenkomt. Ook isolatiemateriaal tussen de verdiepingen, aluminium ondervloeren of dikke muren zorgen voor dit signaalverlies. Er zijn 3 manieren om tóch een sterk draadloos signaal op zolder te krijgen. Op deze pagina leg ik je uit hoe je zorgt voor een sterk wifi signaal op zolder. Zo blijf je ook tijdens het studeren, strijken of hobbyen online.

Via een access point

Access point

Een access point sluit je via een netwerkkabel aan op je router. Omdat je het internetsignaal via een kabel verstuurt, heb je geen last van obstakels. De snelheid blijft dus maximaal en je signaal is stabiel. Door een access point aan te sluiten op zo'n kabel, creëer je een sterk wifi netwerk op zolder. Het enige nadeel is dat je dan wel een netwerkkabel naar je zolder moet trekken, als die nog niet aanwezig is.

Eén groot netwerk met Multiroom wifi

Multiroom wifi

Wil je één wifi netwerk aanleggen in je huis, waarmee je kunt blijven streamen als je van de slaapkamer naar de zolder loopt? Dan is een Multiroom wifi systeem een oplossing. Hiermee creëer je één groot wifi netwerk met dekking in je hele huis. Je plaatst een basisstation bij je router en zet satellieten op andere plekken in je huis. De verschillende stations weten van elkaar waar in huis ze zijn en communiceren draadloos met elkaar. Zo heb je ook op zolder hetzelfde wifi netwerk als in de huiskamer en slaapkamer.

Via het stroomnet

Powerline adapter

Wil je geen netwerkkabel naar je zolder trekken? Een powerline adapter verstuurt het internetsignaal via het stroomnet van je huis naar de zolder. Zo is het internetsignaal ook snel en stabiel. Je sluit één powerline adapter aan bij je router en steekt de tweede op zolder in het stopcontact. Zo creëer je daar een extra wifi netwerk met een sterk signaal zonder kabels te trekken. Valt het stopcontact op zolder onder een andere stroomgroep? Kies dan een adapter met automatische fasekoppeling.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 13.956 beoordelingen