The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Uhro

Wifi versterken in een rijtjeshuis

Woon je in een rijtjeshuis van gemiddelde grootte maar is je wifi boven slecht? Er zijn verschillende oplossing als je geen wifi in een tussenwoning of hoekwoning hebt. Zo krijg je ook draadloos internet boven en heb je wifi door het hele huis. In dit artikel leg ik uit wat de verschillende opties zijn.

Ik wil wifi op een plek waar ik nu nog geen draadloos signaal heb

Extra wifi punt

Heb je nu helemaal geen wifi in de slaapkamer of wil je draadloos internet op zolder? Met een powerline adapter creëer je een wifi netwerk op een plek waar je nu geen ontvangst hebt. Dat gaat eenvoudig: je steekt de adapter in het stopcontact en verbind hem met je router. Vervolgens steek je de tweede adapter bijvoorbeeld in het stopcontact op de slaapkamer. Zo heb je internet boven zonder kabels. Het netwerkverkeer loopt namelijk via het stroomnet in je huis.

Ik wil mijn huidige wifi signaal versterken

Wifi signaal versterken

Ben je tevreden over je huidige router of modem, maar wil je het signaal uitbreiden? Zodat je ook wifi op de bovenverdieping hebt? Breid dan je huidige router uit. Bij sommige merken en modellen kan dat met een speciale uitbreiding. Bijvoorbeeld een extra station voor Multiroom wifi, Asus AiMesh of een repeater van Netgear Nighthawk. Deze apparaten maken een draadloze verbinding met je huidige router, waardoor je 1 netwerk in huis krijgt. Gebruik je een ander type router, bijvoorbeeld die van je provider? Dan breid je jouw draadloze netwerk uit met een powerline adapter. Hiermee zet je een extra wifi netwerk op. Het internet loopt via het stroomnet. Kabels trekken is dus niet nodig.

Ik wil mijn huidige router vervangen

Nieuwe router kopen

Heb je met je huidige router of modem geen wifi in je rijtjeshuis of is de wifi boven slecht? Dan kun je ook denken aan een wifi router met groot bereik. Multiroom wifi met 2 of 3 stations is dan de beste oplossing voor je gemiddelde woning. Je plaatst deze stations verspreid over je huis. Zo maak je 1 wifi netwerk met dezelfde naam aan. De stations staan draadloos met elkaar in contact, waardoor je overal een goed signaal hebt. Zelfs wanneer je met je smartphone van boven naar beneden wandelt.

Voor een gemiddelde eengezinswoning raden wij 3 stations aan.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.319 beoordelingen