The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Giovanni

Hoe breid je de opslag van de Xbox One uit?

Het leven van een Xbox One-gamer gaat niet altijd over rozen. Een niet te verslaan eindbaas. Een controller zonder stroom in het heetst van de strijd. En een overvolle harde schijf. Allemaal (luxe)problemen. De oplossingen op de eerste twee mogen inmiddels wel bekend zijn bij ervaren gamers: een YouTube-walkthrough dan wel een oplaadkabel. Die op de derde wellicht niet. Terwijl de oplossing vrij eenvoudig is. Daarom hieronder het antwoord op de prangende vraag: hoe breid je de opslagcapaciteit van de Xbox One uit?

Waarom zou ik de opslagcapaciteit van de Xbox One willen uitbreiden?

Opslagcapaciteit uitbreiden

De Xbox One is standaard leverbaar met een 500 GB of 1 TB harde schijf. Dit klinkt als meer dan genoeg opslag. Zeker voor de casual gamer, die slechts een paar titels speelt. Maar heb je eenmaal een flinke collectie Xbox One-games opgebouwd, wordt de beschikbare ruimte op de harde schijf al vrij snel een zeldzaam goed. Een game als Grand Theft Auto, Halo 5 of Mortal Kombat XL eist minstens zo'n 50 GB aan ruimte op.

Eenvoudig uitbreiden

Uitbreiden opslagcapaciteit

Er was eens een tijd, dat een volle harde schijf van de Xbox een serieus probleem vormde. De oplossing? Hang gewoon een externe harde schijf aan de Xbox One. Ja, je leest het goed. Een externe harde schijf zoals je die misschien al thuis hebt liggen. Zo eentje waarop je de pc of laptop back-upt. De HDD moet wel aan twee belangrijke eisen voldoen. Zijn opslagcapaciteit moet minimaal 256 GB groot zijn. En hij moet een USB 3.0-aansluiting hebben. Voldoet de externe harde schijf niet aan beide criteria, zal externe opslag niet werken.

Hoe sla ik game data op een externe harde schijf op?

Gamecontent opslaan op een externe opslagapparaat is eigenlijk heel eenvoudig. Plug de compatibele externe harde schijf in één van de beschikbare usb-poorten van de Xbox One. De console zal de HDD direct detecteren en jou vervolgens automatisch door de instellingen loodsen.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.252 beoordelingen