The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Rick

Storingen bij AEG en Zanussi elektrische kookplaten

Een foutmelding op je AEG of Zanussi keramische of inductie kookplaat is niet leuk. Gelukkig wil een foutcode niet altijd zeggen dat je kookplaat defect is. Hieronder lees je wat de foutcode op je kookplaat betekent en hoe je het oplost.

Storing E3

Probleem: De elektrische aansluiting is onjuist, waardoor de kookplaat te weinig of teveel spanning te verwerken krijgt.

Hoe kan ik dit oplossen? Laat een erkend installateur de elektrische aansluiting controleren.

Storing E4

Probleem: Je hebt iets laten droogkoken waardoor de automatische uitschakeling en overhittingsbescherming zijn ingeschakeld.

Hoe kan ik dit oplossen? Schakel de kookplaat uit, wacht 30 seconden en schakel de kookplaat weer in. Nu zou de kookplaat weer moeten werken.

Storing E7

Probleem: De ventilator wordt geblokkeerd.

Hoe kan ik dit oplossen? Aan de onderkant van de kookplaat zit een ventilator. Controleer of deze niet wordt geblokkeerd door bijvoorbeeld een product in de lade of het kastje onder je kookplaat.

Storing E8

Probleem: De elektrische aansluiting is onjuist. De kookplaat is op slechts 1 fase aangesloten.

Hoe kan ik dit oplossen? Laat een erkend installateur de elektrische aansluiting controleren.

Storing E + nummer

Probleem: Er is een interne fout opgetreden.

Hoe kan ik dit oplossen? Ontkoppel de kookplaat van het elektriciteitsnet door de stekker eruit te trekken. Wacht vervolgens een half uur voordat je de stroom weer inschakelt.

Storing L

Probleem: Het kinderslot is ingeschakeld.

Hoe kan ik dit oplossen? Schakel het kinderslot uit. Hoe dit moet verschilt per kookplaat. Kijk in de handleiding van jouw kookplaat hoe je dit moet doen.

Storing F

Deze storing kan meerdere oorzaken hebben.

  • Er staat geen pan op de kookzone die je wilt gebruiken. Zet een pan op de kookzone.
  • De pan is niet geschikt voor inductie. Gebruik een pan die geschikt is voor gebruik op inductie.
  • De pan is te klein voor de kookzone. Gebruik een pan waarvan de bodem minimaal zo groot is als de kookzone. Maak je gebruik van een flexibele zone (FlexiBridge), zorg er dan voor dat je pan ook daadwerkelijk de gehele ingestelde zone afdekt. Kijk voor meer informatie hierover in de handleiding in het hoofdstuk "Flexibele inductiekookruimte".
  • De ProCook-functie is ingeschakeld, maar er staan 2 pannen op de flexibele inductiekookzone. Bij de ProCook-functie mag er maar 1 pan op de flexibele inductiekookzone staan. Kijk voor meer informatie hierover in de handleiding in het hoofdstuk "Flexibele inductiekookruimte".

Storing -

Probleem: De kookplaat is automatisch uitgeschakeld. Wanneer je al enige tijd de instellingen van een kookzone niet hebt aangepast schakelt de kookplaat zichzelf uit. Na hoeveel tijd dit gebeurt is afhankelijk van de temperatuurinstelling. Op de laagste temperatuurstanden gebeurt dit na ongeveer 6 uur, op de hoogste standen na ongeveer 1,5 uur. De precieze tijden vind je terug in de handleiding in het hoofdstuk "automatisch uitschakelen".

Hoe kan ik dit oplossen? Schakel de kookplaat opnieuw in.

Probleem niet verholpen?

Niet alle meldingen zijn door jezelf te verhelpen. Als de genoemde oplossingen niet hebben geholpen, is er een monteur nodig:

  • Heb je de kookplaat bij ons gekocht? Neem dan direct contact op met onze klantenservice. We helpen je graag verder, of je nou binnen of buiten de garantieperiode zit.
  • Is de kookplaat elders gekocht maar valt hij nog binnen de garantie? Neem dan contact op met het verkooppunt van de kookplaat.
  • Is de kookplaat elders gekocht en valt hij buiten de garantie, maar je wilt wel graag dat het probleem verholpen wordt? Neem dan contact op met AEG of Zanussi.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.720 beoordelingen