Het eerste dat me opvalt aan de ETNA FGV460RVS, is hoe praktisch het fornuis is. In de ruime opberglade aan de onderkant is er ruimte voor veel keukenspullen. Dankzij de afdekplaat voorkom je dat de kookplaat stoffig en vies wordt. Tussen de draaiknoppen zit een display met een timer. Handig, want zo vergeet ik niet mijn eten op tijd uit de oven te halen.
Knapperige groente dankzij de wokbrander
Het eerste wat ik gebruik, is de wokbrander. Deze grote kookzone levert bijna 4 kilowatt, waardoor de bodem van de pan extra heet wordt. Vlees gaart snel zonder taai te worden en groentes blijven lekker knapperig. De wokbrander is niet alleen geschikt voor een wok, maar ook een grote pan soep wordt hier snel heet. Handig, want zo zo maak ik ook in een handomdraai mijn favoriete groentesoep klaar.
Pannen schuiven niet weg
Het gebeurt me vaker dan ik zou willen: pannen die schuiven tijdens het roeren. Zeker wanneer ik meerdere pannen tegelijkertijd op het fornuis heb staan, roer ik vaak ietwat gehaast. Dankzij de gietijzeren pannendragers is dat verleden tijd. De pannen blijven hierop stevig staan en schuiven niet weg. Zo roer ik in mijn teriyakisaus, terwijl ik kijk of mijn rijst niet overkookt.
Veel ruimte in het opbergvak
Ik kom altijd opbergruimte tekort in mijn keukenkastjes. Dit fornuis helpt me een handje, want in het ruime opbergvak aan de onderkant heb ik plek voor meerdere pannen. Ook is deze lade geschikt voor bakplaten en bakvormen, zodat tijdens het bakken alles bij elkaar ligt. Zo buk ik even snel om iets te pakken.
De precieze temperatuur is lastig in te stellen
In de oven van het fornuis maak ik gemakkelijk verschillende gerechten. De hoogste temperatuur is 275 graden Celsius. Dat is fijn, want zelfgemaakte plaatpizzaās worden zo ook goed gaar. En dankzij een minimale oventemperatuur van 50 graden Celsius laat ik vlees langzaam garen. Wel is het soms lastig om de precieze temperatuur te kiezen. De stappen bij de knop staan namelijk aangegeven per 50 graden, waardoor je goed moet kijken tijdens het instellen.