The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Levi

4 tips voor een betere zuigkracht van jouw sledestofzuiger

Een goede zuigkracht van je sledestofzuiger is belangrijk. Als de zuigkracht van je stofzuiger afneemt, pakt de stofzuiger geen fijnstof meer op en moet je bepaalde delen dubbel doen. Een goede zuigkracht scheelt dus tijd en moeite. Ben je benieuwd hoe je de zuigkracht van jouw sledestofzuiger verbetert en behoudt? Lees dan de volgende 4 tips.

Aan de slag met zuigkracht

AEG stofzuiger borstel

In de basis heeft het verbeteren en behouden van de zuigkracht van je stofzuiger te maken met het onderhoud. Zo dragen de volgende tips niet alleen bij aan een betere zuigkracht, maar ook een langere levensduur van je sledestofzuiger:

Tip 1: Controleer en leeg de stofopvang regelmatig.

Tip 2: Reinig de vloerzuigmond regelmatig.

Tip 3: Controleer de vloerzuigmond regelmatig.

Tip 4: Let op blokkades in de zuigstang.

Tip 1: controleer en leeg de stofopvang regelmatig

Miele stofzuigerzak

Het stofreservoir van een sledestofzuiger zonder zak is vaak doorzichtig, waardoor je gemakkelijk inschat of de stofbak geleegd moet worden. Voor een stofzuiger zonder zak geldt: des te vaker je hem leegt, des te beter. Zo krijgt vuil geen kans om zich op te hopen. De stofzuigerzak van je stofzuiger met zak hoef je niet na elke stofzuigerbeurt weg te gooien. Deze vervang je eens in de 3 maanden.

Tip 2: maak de filters regelmatig schoon

Stofzuigerfilter vervangen

Ook vuil dat zich ophoopt in de filters van je stofzuiger belemmeren de zuigkracht. Hierom is het belangrijk dat je het filter regelmatig schoonmaakt. Dit doe je door 'm uit te kloppen, uit te zuigen met een andere stofzuiger of af te borstelen. Wanneer het tijd is om je filters schoon te maken of te vervangen, is moeilijk in te schatten. Dit is afhankelijk van hoe vaak je stofzuigt en het type filter. De vuistregel is om de 6 maanden.

Tip 3: reinig de stofzuigermond regelmatig

Miele stofzuigerborstel TurboTeq

Het stofzuigermondstuk van je stofzuiger is de eerste die in aanraking komt met vuil. Vooral dierenharen en stofwolken zijn hardnekkig en kunnen de vloerzuigmond verstoppen en daarmee de zuigkracht belemmeren. Controleer de vloerzuigmond daarom regelmatig op vastgelopen haren en stof en verwijder dit.

Heb je een turborstel met ronddraaiende borstels? Verwijder eventueel vastgelopen haren en vuil dan voorzichtig met een mesje.

Tip 4: let op blokkades in de zuigstang

Zuigstang stofzuiger

De stang van je stofzuiger is relatief smal, waarin voorwerpen als tandenstokers en legoblokjes soms blijven hangen. Hierdoor raakt de luchtstroom belemmerd en verlies je zuigkracht. Zuig daarom geen voorwerpen op waarvan je twijfelt of deze de stofopvang wel halen. Dit voorkomt dat je de zuigstang moet loskoppelen om vervolgens het vastgelopen vuil er met een lang voorwerp uit te drukken.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.252 beoordelingen