The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Mascha

Hoe kies je een alarmsysteem?

Je wilt je huis beveiligen tegen inbraak. Een alarmsysteem biedt uitkomst. Maar weet je ook waar je bij de aanschaf van een alarmsysteem op moet letten? En waar een beveiligingssysteem uit moet bestaan voor een goede inbraakbeveiliging? Wij geven je graag advies om tot het beste alarmsysteem voor jou te komen.

1. Hoe wil je je alarmsysteem aansluiten?

Alle alarmsystemen op onze shop zijn draadloos. Dit betekent dat je alle accessoires voor je alarmsysteem draadloos aan het hoofdpaneel koppelt. Hoe je een alarmsysteem aansluit, verschilt per alarmsysteem. Zo heb je een aansluiting via het internet, een mobiel netwerk of de vaste telefoonlijn. Hieronder lees je wat de verschillen zijn.

Internet

Een alarmsysteem dat via het internet werkt, ook wel een slim alarmsysteem, bedien je met je computer, tablet of smartphone. Hierdoor log je op ieder moment van de dag in om je alarmsysteem te bedienen waar je ook bent. Dit is ook handig als je via een IP-camera live-beelden van je huis wilt bekijken. Vaak heeft een alarmsysteem met internet een app die je op je smartphone of tablet instelt. Wanneer het alarm afgaat, krijg je direct een melding via de app op je smartphone. Daarnaast is het vaak mogelijk om een melding te krijgen wanneer bijvoorbeeld je kinderen thuiskomen. Eigenlijk weet je dus altijd en overal wat er bij jou thuis gebeurt.

Mobiel netwerk

Alarmsysteem met een mobiel netwerk

Alarmsystemen met een simkaart houden je op de hoogte door middel van een sms. Het kan ook zijn dat het systeem je belt. Let er bij een alarmsysteem met een mobiel netwerk wel op dat er altijd een simkaart in het systeem moet zitten voordat hij werkt. Daarnaast moet er beltegoed op de simkaart staan. Wanneer dat niet het geval is, stuurt het systeem je ook geen update over een mogelijke alarmering bij jou thuis.

Vaste telefoonlijn

Alarmsysteem met een vaste telefoonlijn

Bij een alarmsysteem met een vaste telefoonlijn stel je een aantal telefoonnummers in op het alarmsysteem. Wanneer het alarm gaat, worden de ingestelde telefoonnummers direct gebeld en op de hoogte gebracht.

2. Hoe wil je gealarmeerd worden?

Zoals je hierboven leest, zijn er verschillende manieren om je beveiligingssysteem aan te sluiten. Bij de verschillende aansluitingen horen ook verschillende notificatie-opties. Hieronder lees je de mogelijkheden.

Smartphone app

Wil je altijd en overal op de hoogte gehouden worden van de gebeurtenissen bij jou thuis? Dan kies je voor een een alarmering via een app op je smartphone.

Sms

Ontvang een sms van je alarmsysteem op het moment dat het alarm afgaat.

E-mail

Het is ook mogelijk om via een e-mailbericht gealarmeerd te worden. Op deze manier word je niet direct gestoord, maar wel op de hoogte gebracht van onraad bij jou thuis of op kantoor. Je stelt bij het instellen van het alarmsysteem een aantal e-mailadressen in. Jij bepaalt dus wie er op de hoogte wordt gebracht wanneer het alarm gaat. Het is ook mogelijk om een e-mail te ontvangen wanneer het alam wordt in- of uitgeschakeld.

Telefonische oproep

Wil je gebeld worden door je alarmsysteem wanneer het alarm gaat? Dan kies je voor een alarmsysteem dat je op de hoogte houdt door middel van een telefonische oproep. Bij deze systemen is het mogelijk om verschillende telefoonnummers in te stellen. Hierdoor wordt iedereen tegelijkertijd op de hoogte gebracht van onraad bij je thuis of op kantoor. Je hebt voor deze optie niet per se een smartphone nodig.

Geluidsalarm

Een geluidsalarm alarmeert jou en omwonenden direct met een hard geluid wanneer er onraad is. Daarnaast is de kans groot dat de inbreker door het harde geluidssignaal wordt afgeschrikt en direct weggaat.

Lichtalarm

Een sirene is een handige uitbreiding op je alarmsysteem. Een lichtalarm alarmeert je door middel van stroboscoop-lichtflitsen. Deze lichtflitsen zorgen ervoor dat het zicht van de inbreker vermindert. Bovendien merken buren door de lichtflitsen direct op dat er iets aan de hand is.

3. Welke extra opties hebben alarmsystemen?

Bediening

Je bedient een alarmsysteem op uiteenlopende manieren: van fysieke knoppen tot touchscreen of via een app op je smartphone. Waar jouw voorkeur naar uitgaat, is persoonlijk. Waar je voor kiest, heeft ook te maken met welke apparaten je tot je beschikking hebt. Niet iedereen heeft namelijk een smartphone waardoor een alarmsysteem met een bediening via de app wegvalt.

Back-up frequentie

Een alarmsysteem communiceert via een frequentie met de aangesloten sensoren. Er zijn verschillende frequenties beschikbaar. Helaas is er soms ruis op een frequentie wat de communicatie tussen de sensoren en het alarmsysteem verstoort. Om dit te voorkomen, hebben de meeste alarmsystemen een back-up frequentie. Wanneer er op de ene frequentie ruis is, schakelt hij automatisch over op de andere. Hierdoor zou de onderlinge communicatie altijd soepel moeten verlopen.

Back-up batterijen

Er bestaat altijd een kans dat de stroom uitvalt. Dat is niet handig wanneer je een hoofdpaneel hebt dat op netstroom werkt. Om ervoor te zorgen dat je alarmsysteem altijd werkt, zijn alarmsystemen op netstroom altijd voorzien van back-up batterijen. Wanneer de stroom uitvalt, schakelt het systeem automatisch over op de batterijen.

Instelbare vertragingstijd

De vertragingstijd is de tijd die je nodig hebt om je woning of kantoor te betreden of te verlaten voordat het alarm wordt ingeschakeld. Via de instellingen op je alarmsysteem is het mogelijk om zelf de vertragingstijd te bepalen. De vertragingstijd stel je in op sensoren als de raam-/deursensor en de bewegingsmelder. Wanneer je binnenkomt heb je bijvoorbeeld 15 seconden om het alarm te deactiveren. Dit zorgt ervoor dat het alarm niet elke keer onnodig afgaat.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.771 beoordelingen