The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Robyn

Vergelijk de Samsung Galaxy Watch4 Classic, Watch4 en de Watch3

De opvolgers van de Samsung Galaxy Watch3 zijn de Samsung Galaxy Watch4 en Watch4 Classic. Deze stijlvolle slimme horloges hebben nieuwe gezondheidsfuncties, zoals lichaamsanalyses maken. Ook draaien ze nu op besturingssysteem WearOS, in tegenstelling tot Tizen OS wat op de Watch3 zit. We leggen de 3 modellen naast elkaar en vertellen je alles over de overeenkomsten en verschillen.

Vergelijking Samsung Galaxy Watch4 Classic, Watch4 en Watch3

 • Scrol gemakkelijk door apps met de draaiende bezel
 • Uitgebreid inzicht in je gezondheid dankzij lichaamsanalyse functie
 • Download veel apps uit de Google Play Store
 • Door de rvs horlogekast iets zwaarder dan Watch4
Vanaf 349,-
 • Bedien de Watch4 via touchscreen
 • Uitgebreid inzicht in je gezondheid dankzij lichaamsanalyse functie
 • Download veel apps uit de Google Play Store
 • Heeft geen draaiende bezel zoals de Watch4 Classic
Vanaf 257,-
 • Scrol gemakkelijk door apps met de draaiende bezel
 • ECG hartslagmeter en bloeddrukmeter
 • Geen lichaamsanalyse functie
Vanaf 259,-

Ontwerp

Samsung Galaxy Watch4 Classic zwart ontwerp

Watch4 Classic: draaiende bezel en rvs horlogekast

De enige verschillen tussen de Watch4 Classic en de Watch4 vind je in het ontwerp. De Watch4 Classic heeft een rvs horlogekast, waardoor de smartwatch iets zwaarder en steviger is dan de Watch4. Ook heeft de Classic editie wel een draaiende bezel. Dat is een draairing om het scherm van het horloge waarmee je makkelijk door je apps, berichten en gezondheidsgegevens scrolt. De Classic heeft 2 formaten: 42 en 46 millimeter. Je kiest uit de kleuren zwart of zilver.

Samsung Galaxy Watch4 zwart ontwerp

Watch4: digitaal scrollen en aluminium lichtgewicht

De Watch4 heeft een aluminium horlogekast. Dit maakt de smartwatch een stuk lichter dan zijn chique broertje, de Classic. Je voelt 'm daardoor minder om je pols zitten tijdens het sporten. De Watch4 heeft geen draairing om het scherm. Je scrolt dus door je apps en berichten met de knoppen op het horloge of via het touchscreen. De Watch4 is er ook in 2 formaten: 40 en 44 millimeter. Je kiest uit 4 kleuren: zwart, zilver, groen of roségoud.

Samsung Galaxy Watch3 zwart ontwerp

Watch3: rvs horlogekast en draaiende bezel om het scherm

De voorganger van de Watch4 heeft ook een draaiende bezel. Met die ring navigeer je gemakkelijk naar je favoriete apps. De horlogekast van de Watch3 is gemaakt van roestvrijstaal, net als bij de Watch4. Dat maakt de Watch3 ook een stevig horloge. De knoppen op de Watch3 hebben een klassieke, ronde vormgeving. Die van de Watch4 zijn langgerekt en platter. De Watch3 is ook beschikbaar in 2 formaten: 41 en 45 millimeter. Je kiest uit 3 kleuren: zwart, zilver of roségoud/brons.

Besturingssysteem

Samsung Galaxy Watch4 roségoud Spotify

Watch4: Wear OS van Google

De functies van de Watch 4 Classic en Watch 4 zijn hetzelfde, dus vanaf hier vergelijken we de Watch 4 in het algemeen met de Watch 3. De vierde generatie Galaxy Watch gebruikt het Wea rOS besturingssysteem van Google. Daardoor download je op dit horloge al je favoriete apps zoals Spotify, Snapchat of Strava uit de Google Play Store en gebruik je gemakkelijk apps als Google Maps op deze Watch.

Samsung Galaxy Watch3 brons klok

Watch3: Tizen OS van Samsung

De Galaxy Watch 3 draait op het besturingssysteem van Samsung zelf. Dat heet Tizen OS. Ook hiermee installeer je bepaalde apps op het horloge, maar de mogelijkheden zijn wel beperkt.

Gezondheidsfuncties

Samsung Galaxy Watch4 lichaamsanalyse

Watch4: lichaamsanalyse, snurkdetectie, ECG, bloeddrukmeter

De Galaxy Watch4 heeft naast de gezondheidsfuncties die al op de Watch3 zaten een handige nieuwe gezondheidsfunctie. Het gaat om de Bioelectrical Impedance Analysis functie, ofwel een lichaamsanalyse functie. Met zo'n lichaamsanalyse krijg je inzicht in gegevens als je spiermassa, vetmassa en lichaamsvocht. Zo weet je of je genoeg vocht binnenkrijgt en of je nog meer vet kunt verbranden. Ook meet de Watch4 nu ook of je snurkt en hoe dit invloed heeft op je nachtrust. Daarnaast heeft de Watch4 net als zijn voorganger een bloeddrukmeter en een ECG hartslagmeter.

Samsung Galaxy Watch3 zilver, ECG, bloeddrukmeter

Watch3: ECG, bloeddrukmeter

Met de komst van de Watch3 bracht Samsung voor het eerst een bloeddrukmeter naar hun smartwatches. Nadat je de bloeddrukmeter kalibreert, meet je op ieder gewenst moment je bloeddruk vanaf je pols. Met de ECG hartslagmeter maak je hartfilmpjes. Vertonen de hartfilmpjes onregelmatigheden? Dan is het verstandig om je huisarts te bezoeken. Naast de ECG hartslagmeter zit er ook een optische hartslagsensor in de Watch3 en Watch4. Die sensor meet je hartslag continu, dus ook tijdens het sporten.

Slimme functies en opslag

Samsung Galaxy Watch4 zijkant

Watch4: 16 GB opslag voor al je apps, kompas

Nieuw op de Watch4 is het ingebouwde kompas. Zo navigeer je weer terug naar je bestemming en weet je altijd waar je bent. De opvolger van de Watch3 heeft meer opslagcapaciteit dan de Watch3. Deze vierde generatie heeft namelijk 16 GB opslagcapaciteit. Dat is ruimte genoeg voor al je apps, playlists en gegevens.

Samsung Galaxy Watch3 zijkant

Watch3: 8 GB opslag, geen kompas

De Watch3 heeft geen kompas zoals de Watch4 dat wel heeft. Op deze derde generatie Galaxy Watch heb je 8 GB opslagcapaciteit. Daar sla je je favoriete apps en playlists op.

Conclusie

De Watch4 is een verbeterde versie dankzij de nieuwe gezondheidsfuncties, zoals de lichaamsanalyse en snurkdetectie. Dankzij de extra opslagcapaciteit is er ruimte genoeg om al je apps en playlists op te slaan. De keuze uit apps is op de Watch4 groter dankzij het Wear OS besturingssysteem. Kies de Classic als je voor een luxe, stijlvolle uitstraling wil gaan. Kies de Watch4 als je ook wil sporten met deze smartwatch.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 17.350 beoordelingen