The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Stan

Hoe sluit ik apparaten met HDMI uitgang aan op mijn receiver?

Je bent van plan om al je apparaten met HDMI aansluiting met je receiver te verbinden, maar je weet niet goed hoe je dit moet doen. Dit artikel gaat je daarbij helpen. Stap voor stap wordt de installatie uitgelegd.

Voorbereiding

Voor een succesvolle installatie sluit je de receiver eerst op je speakers aan. Zorg dat je in het bezit bent van HDMI kabels. De installatie duurt ongeveer 5 minuten per aan te sluiten apparaat.

Wat moet je weten over HDMI kabels?

Wat moet je weten over HDMI kabels?

Als je HDMI kabel ouder is dan 2 jaar, kies dan voor een nieuwe kabel. Met een nieuwe HDMI kabel ben je verzekerd van de beste beeldkwaliteit. Ook weet je zeker dat de laatste videostandaarden worden ondersteund.

TV aansluiten

TV aansluiten
 • Stap 1:

Verbind de HDMI kabel met de receiver en je tv. Dit doe je door de HDMI kabel in de HDMI out MAIN/TV ARC uitgang te pluggen die aan de achterkant van je receiver zit.

 • Stap 2:

De andere kant van de HDMI kabel sluit je aan op ARC HDMI ingang van je tv. Deze ingang vind je op de achterkant van de tv.

 • Stap 3:

Zet de receiver en je tv aan. Klik vervolgens met de afstandsbediening van de receiver op de MAIN/TV knop.

 • Stap 4:

Klik met de afstandsbediening van de receiver op de menu knop.

 • Stap 5:

Check of het menu van de receiver in beeld komt op je tv. Geen beeld? Volg nogmaals de stappen en controleer of de kabels goed zijn aangesloten.

Optische kabel aansluiten

Optische kabel aansluiten

Het kan voorkomen dat de HDMI aansluiting van je tv geen geluid ondersteunt. Controleer of er bij de HDMI aansluiting op je tv ARC staat. Staat dit er niet bij? Dan moet je nog een optische audio kabel aansluiten. Dit doe je als volgt.

 • Stap 1:

Verbind de optische audio kabel met de receiver. Sluit de optische audio kabel aan op de DIGITAL IN OPTICAL TV ingang van je receiver.

 • Stap 2:

Sluit de andere kant van de optische audio kabel aan op de digital optical audio out uitgang van je tv.

TV decoder aansluiten

TV decoder aansluiten
 • Stap 1:

Verbind de HDMI kabel met je receiver en de tv decoder. Op de achterkant van je receiver zijn meerdere HDMI ingangen. Kies voor de CBL/SAT HDMI ingang.

 • Stap 2:

Verbind de andere kant van de HDMI kabel met de tv decoder. Kies voor de enige HDMI uitgang achter op je tv decoder.

 • Stap 3:

Zet de receiver, tv en tv decoder aan. Selecteer vervolgens via de afstandsbediening van de receiver de CBL/SAT knop.

 • Stap 4:

Test of je tv kunt kijken. Geen beeld? Volg nogmaals het stappenplan en controleer of alle kabels zijn gesloten.

Mediabox, blu ray speler en console aansluiten

Mediabox, blu ray speler en console aansluiten
 • Stap 1:

Verbind de HDMI kabel met je receiver en je apparaat. Om de mediabox te verbinden, kies je de HDMI STRM BOX ingang achter op je receiver. De Blu-ray speler verbind je door de HDMI kabel op de HDMI BD/DVD ingang achter op je receiver aan te sluiten. Je console sluit je aan door de HDMI kabel op de HDMI GAME ingang op je receiver aan te sluiten.

 • Stap 2:

Verbind de andere kant van de HDMI kabel met de enige HDMI uitgang van je mediabox, Blu-ray speler of console.

 • Stap 3:

Test of je apparaten goed zijn aangesloten. Zet alle apparaten, je televisie en receiver aan. Met je afstandsbediening druk je om de beurt op STRM BOX, BD/DVD of GAME knop. Test of de apparaten beeld geven. Geen beeld? Volg de stappen nog eens en controleer of alle kabels op de juiste ingangen zijn aangesloten.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.428 beoordelingen