The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jelle

5 manieren waarop MacBook samenwerkt met iPhone

Voor veel fans van Apple is het ecosysteem een belangrijke reden om bij Apple te blijven. Apple apparaten zijn zo gemaakt dat ze goed met elkaar samenwerken. Het is daarom interessant om te kiezen voor iPhone als je al een MacBook hebt. Andersom geldt dit natuurlijk ook. We vertellen je hier 5 manieren waarop Apple MacBook samenwerkt met Apple iPhone.

Wat heb je nodig?

De volgende zaken zijn nodig om er zeker van te zijn dat alles goed samenwerkt:

  • iPhone met de laatste updates
  • MacBook
  • MacOS Catalina met de laatste updates
  • MacBook en iPhone gebruiken dezelfde Apple ID

1. Reageren op iMessage

iMessage gebruiken op Apple Macbook

Een SMS of iMessage komt binnen op Apple MacBook als je Apple iPhone gebruikt met dezelfde Apple ID. Zo reageer je snel op binnenkomende berichten tijdens het werken aan een verslag of presentatie. Alles komt binnen via de Berichten app op Macbook. Voor het instellen doorloop je enkel de volgende stappen op je iPhone: Ga naar InstellingenBerichtenStuur sms door en selecteer daar je Apple MacBook zodat deze gemachtigd is om berichten te ontvangen en versturen.

2. Telefoon opnemen

Apple iPhone telefoongesprek opnemen met Apple MacBook

Naast het ontvangen van berichten word je natuurlijk ook wel eens gebeld. Dankzij het gebruik van hetzelfde Apple ID op beide apparaten neem je eenvoudig een telefoongesprek op via je MacBook. Dit geldt niet alleen voor reguliere telefoongesprekken, maar ook voor Facetime oproepen. Voor het instellen van regulier bellen via Apple MacBook doorloop je eerst een paar stappen op Apple iPhone: Ga naar InstellingenTelefoonBel via andere apparaten en schakel deze optie in.

3. Bestanden delen

Apple iPhone Bestanden delen met Apple MacBook

Sommige bestanden, zoals foto's en video's, wil je snel van je iPhone naar je MacBook verplaatsen. Hiervoor biedt AirDrop een handige uitkomst. Open een foto of video op Apple iPhone en veeg van onder het scherm naar boven. Daar zorg je dat AirDrop aangevinkt staat. Ga terug naar de foto of video en klik rechtsonder op het deel icoontje. In de AirDrop lijst verschijnt vervolgens Apple Macbook zodat je het bestand binnen enkele seconden overplaatst.

4. Universeel klembord

Universeel klemboord Apple iPhone en Apple Macbook

Blogs, social media berichten en nieuwsartikelen, je leest wat af op iPhone. Sommige informatie lees je echter liever nog even terug op een groter scherm. Met het universele klembord van Apple kopieer je de link van een artikel of een stuk tekst op iPhone. Dit wordt vervolgens onthouden in het universele klembord. Eenmaal achter je MacBook druk je met 2 vingers op het touchpad en selecteer je plakken. De gekopieerde tekst van je iPhone verschijnt vervolgens op je MacBook.

5. Backups maken

Apple iPhone Backup maken op Apple MacBook

Je backups bewaar je het best offline, zodat je altijd bij je bestanden kunt. Dit is fijn als er iets misgaat, of je geen verbinding hebt. Backups maak je eenvoudig via Finder op Apple MacBook. Sluit eerst Apple iPhone aan met de bijbehorende usb kabel en open Finder. Selecteer nu iPhone onder Locaties. Selecteer vervolgens de knop Maak nu reservekopie en de rest gaat vanzelf.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.120 beoordelingen