The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Robyn

Apps om je slaap te meten met Apple Watch

Inzicht in je slaapritme helpt je jouw nachtrust te verbeteren. Misschien slaap je vroeg op de avond wel het beste, of is vroeg opstaan voor jouw energieniveau wel beter dan lang uitslapen. Er bestaan verschillende apps om je slaappatroon te meten met Apple Watch. Draag je Apple Watch 's nachts en krijg meer inzicht in je slaapritme. In dit artikel vertellen we je welke apps geschikt zijn om je slaap bij te houden met Apple Watch.

Sleep++

Sleep++ app

Sleep ++ download je gratis via de App Store. Voordat je gaat slapen schakel je de app in op je Apple Watch. Sleep++ gebruikt de bewegingssensoren van Apple Watch om de meting uit te voeren. Het is aan te raden om de smartwatch 's nachts op vliegtuigmodus te zetten, zodat je de batterij spaart. 's Ochtends beëindig je met 1 druk op de knop de slaapmeting. Apple Watch verwerkt vervolgens alle gegevens in een overzichtelijk grafiekje, waarin je in procenten en minuten ziet hoe lang je geslapen hebt en wanneer je wakker was.

AutoSleep

Autosleep app

AutoSleep download je in de App Store op je Apple Watch en iPhone. De resultaten van de metingen bekijk je dus op jouw iPhone én Apple Watch. Vergeleken met Sleep++ kijkt AutoSleep niet alleen naar hoe je in bed beweegt, maar ook hoe je hartslag gedurende de nacht fluctueert. Met deze informatie berekent de app wanneer je in een diepe of lichte slaap bent geweest. In combinatie met het opgegeven aantal uren slaap dat je nodig hebt, hangt de app een percentage aan je slaapkwaliteit. Slaap je liever zonder horloge om? Ook dan is het mogelijk om je slaap te meten. De app registreert dan alleen hoe lang je slaapt en niet de kwaliteit van je slaap.

Pillow

Apple Watch Pillow app

De app Pillow geeft niet alleen gedetailleerde metingen van jouw slaap, maar maakt je ook nog eens wakker op het ideale moment. Meet Pillow 's ochtends rond jouw normale wekkertijd een lichte slaap? Dan laat het op dat moment een wekker afgaan. Zo word je uitgerust wakker. De metingen starten en stoppen helemaal automatisch. Wil jij je slaaphistorie inzien, je eigen gesnurk terugluisteren of bekijken hoe je hartslag was toen je sliep? Dat kan ook met Pillow. Hier heb je alleen wel een abonnement voor nodig.

SleepWatch

Apple Watch SleepWatch

Je slaapt iedere nacht wel een aantal uur, maar krijg je in die uren ook voldoende rust? De app SleepWatch meet het voor je. Aan de hand van de tijd, jouw hartslag en de stadia van jouw slaap bepaalt de app hoe jouw nachtrust is. Die gegevens zie je gemakkelijk in dagrapporten en slaaptrends.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.575 beoordelingen