The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jonna

Hoe waterdicht is mijn Apple Watch?

Mijn Apple Watch houd ik het liefst de hele dag om. Ook tijdens het zwemmen, douchen of wanneer ik de afwas doe. Maar hoe waterdicht is deze smartwatch? De waterdichtheid is afhankelijk van het model Apple Watch. In dit artikel zet ik op een rijtje hoe waterdicht de verschillende modellen zijn.

Apple Watch Series 2 en Apple Watch Series 3: waterdicht tot 50 meter

Apple Watch Series 2 en Apple Watch Series 3 zijn waterbestendig tot 50 meter (WR50M). Dit houdt in dat het horloge in water volledig ondergedompeld mag worden. Ik kan er dus gerust mee zwemmen in de zee of in het zwembad. Aangezien de smartwatch over een ingebouwde luidspreker beschikt kan er water inkomen. Daarom draai ik als ik uit het water ben aan de Digital Crown. De speaker maakt dan een piepend geluidje, waardoor het water uit het horloge trilt. Handig hè?

Apple Watch Series 1: spatwaterdicht

Apple Watch Series 1 is niet volledig waterdicht zoals Series 2, maar spatwaterdicht. Apple raadt het af om Apple Watch Series 1 onder water te houden of te dragen tijdens het douchen. Wel houdt ik de smartwatch gewoon om tijdens het handen wassen. Wanneer ik tijdens het sporten in een regenbui terecht kom hoef ik mij geen zorgen te maken, daar kan Apple Watch Series 1 tegen.

Apple Watch: spatwaterdicht

Apple Watch is net zoals Apple Watch Series 1 spatwaterdicht, niet waterdicht. Hier geldt hetzelfde als eerder genoemd: ik draag het horloge gerust tijdens het handen wassen of sporten in de regen.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,4 / 10 - 25.488 beoordelingen