The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Robyn

Hoe waterdicht is mijn Apple Watch?

Mijn Apple Watch houd ik het liefst de hele dag om. Ook tijdens het zwemmen, douchen of wanneer ik de afwas doe. Maar hoe waterdicht is deze smartwatch? En wat als er zeep of parfum op komt? In dit artikel zet ik op een rijtje hoe waterdicht de verschillende modellen zijn.

Zwemmen & douchen met Apple Watch

Apple Watch zwemmen douchen

Vanaf Apple Watch Series 3 zijn deze slimme horloges waterdicht tot 50 meter onder water (WR50M). Je mag de Watch dus volledig onderdompelen in water. Tijdens zwemmen in zee of in een zwembad of onder de douche houd je Apple Watch dus gerust om. Er kan wel water in de smartwatch komen via de ingebouwde luidspreker. Draai als je uit het water bent aan de Digital Crown. De speaker maakt dan een piepend geluid en blaast het water uit je Watch.

Pas op met shampoo, parfum of sauna's

Apple Watch waterdicht shampoo parfum sauna

Apple Watch is waterdicht en dat wil je zo houden. Daarom raadt Apple het af om de smartwatch bloot te stellen aan producten als shampoo en parfum. Die producten kunnen de waterdichtheid aantasten. Met je nieuwe Apple Watch Series 5 de sauna in of waterskiën is ook geen goed idee. De hitte en de hoge watersnelheden kunnen de waterdichtheid van Apple Watch verminderen.

Apple Watch bandjes

Apple Watch bandjes water

Met de siliconen horlogebandjes van Apple duik je gerust het water in. Maar niet alle Apple Watch horlogebandjes zijn waterbestendig. Zwemmen of douchen doe je liever niet met de metalen en leren bandjes. Ook de nylon bandjes zijn niet geschikt om mee te zwemmen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 17.239 beoordelingen