The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Uhro

Hoe installeer je een Asus router?

Heb je geen idee hoe je jouw gloednieuwe Asus router moet installeren? Het volgen van het onderstaande stappenplan kost je nog geen 10 minuten. Na deze stappen heb je een eigen gekozen netwerknaam en weet je hoe je de pagina met instellingen kunt benaderen.

Wat heb je nodig?

 • Een router van Asus
 • Een modem
 • Een netwerkkabel
 • Een laptop/desktop of smartphone
 • (Optioneel) Installeer je de router via je smartphone? Je hebt dan ook de naam en het wachtwoord van het standaard wifi netwerk van de router nodig. Deze vind je op een sticker aan de onder* of achterkant van de router.

Stap 1: sluit de router aan

 1. Voorzie de router van stroom door de stekker in het stopcontact te doen.
 2. Het uiteinde doe je in de achter- of bovenkant van de router.
 3. Plug 1 uiteinde van de netwerkkabel in de WAN poort van je router.
 4. Stop het andere uiteinde in een LAN poort van je modem.
 5. Zet de router aan door het 'Power' knopje op de achter- of bovenkant van de router in te drukken als deze nog niet is ingedrukt. Je kunt de router nu in gaan stellen.

Stap 2: stel de router in

Methode 1: via een computer

1.Open een internetbrowser en open de gebruikersinterface van je Asus router. De computer die je gebruikt moet verbonden zijn met het netwerk van de router. 2. Je komt nu in de 'Quick Internet Setup', een tool waarmee je de router binnen enkele minuten werkend hebt. Begin door op 'Next' te klikken. 3. Vul uit veiligheidsredenen een nieuw wachtwoord in, waarmee je de gebruikersinterface van je router gaat benaderen. Druk hierna op 'Next'. Let op: dit is niet het wachtwoord van je wifi netwerk. 4. De router detecteert automatisch je internetverbinding. Instellingen worden hierop aangepast. 5. In het volgende scherm vul je de gewenste netwerknaam en een bijbehorend wachtwoord in. Dit is de naam die je ziet als je bijvoorbeeld met je telefoon naar beschikbare wifi signalen gaat zoeken. Druk op 'Next' als je de gewenste instellingen hebt ingevuld. 6. De router is nu ingesteld. Je belandt automatisch op de hoofdpagina van de router. Selecteer rechtsboven de taal Nederlands om het navigeren wat makkelijker te maken.

Methode 2: via een smartphone

Voor je begint dien je eerst de Asus applicatie te downloaden:

 1. Schakel wifi in op je telefoon. Zoek bij de beschikbare netwerken naar het standaard netwerk van je router en log in met het wachtwoord.
 2. Start de Asus Router applicatie.
 3. De applicatie zoekt automatisch naar beschikbare Asus routers binnen het netwerk. Zodra de router gevonden is, verschijnt er rechtsonder een '1' naast de optie 'Ik wil een nieuwe router instellen'. Druk hierop.
 4. Selecteer in het volgende scherm je router.
 5. De applicatie ontvangt nu informatie van de router. Dit duurt maximaal 10 seconden. Druk hierna op 'Start' bij de 'Quick Internet Setup'.
 6. Kies een netwerknaam (SSID) en een wachtwoord voor je wifi netwerk. Dit is de naam die je te zien krijgt bij het zoeken naar beschikbare draadloze netwerken. Druk hierna op 'Volgende'.
 7. Je kunt nu een loginnaam en wachtwoord voor de router instellen. Deze gegevens gebruik je om de router in te stellen en hebben dus niks te maken met het wifi netwerk. Kies na het instellen voor 'Volgende'.
 8. De router is nu ingesteld en zal herstarten. Zodra de router is opgestart moet je bij de wifi instellingen van je telefoon zoeken naar de door jou opgegeven wifi naam. Verbind hiermee.
 9. Zodra je verbonden bent kun je de Asus Router applicatie weer gebruiken om de router verder in te stellen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 16.842 beoordelingen