The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Kelly-Jane

Je auto schoonmaken met een hogedrukreiniger

Met een hogedrukreiniger maak je een hoop verschillende oppervlaktes schoon, waaronder je auto. Door gebruik te maken van een hogedrukreiniger ben je veel sneller klaar met wassen van je auto en kom je ook gemakkelijk bij lastig bereikbare plekken. In dit artikel lees je de beste manier om jouw auto schoon te maken met een hogedrukreiniger en wat je hiervoor nodig hebt.

Wat heb je nodig?

Schoonmaakmiddelen

Voor het schoonmaken van je auto heb je een aantal onderdelen nodig:

  • Een reinigingsmiddelenfles. Deze is niet nodig wanneer je een apart compartiment in je hogedrukreiniger hebt voor schoonmaakmiddelen;
  • Een sproeikop (in sterkte verstelbaar);
  • Een vuilfrees (optioneel);
  • (Roterende) wasborstel;
  • Velgenborstel (optioneel);
  • Autoshampoo;
  • Velgenreiniger gel;
  • Insectenverwijderaar (optioneel).

Een aantal van deze hulpstukken zullen standaard meegeleverd zijn met je hogedrukreiniger, maar waarschijnlijk niet allemaal.

Schoonmaken

Controleer voor het schoonmaken van je auto altijd of je hogedrukreiniger en alle onderdelen in orde zijn en goed op elkaar aansluiten. Controleer daarnaast ook of de wasborstel en velgenborstel schoon zijn. Als hier zand of andere viezigheid in zit, beschadigt het de lak van je auto.

Stap 1: Voorspoelen

Spoel je auto af. Dit doe je met de sproeikop op de zachtste stand. Je gebruikt hier geen schoonmaakmiddel bij. Voorspoelen is goed voor onder andere het verwijderen van kleine zandkorrels, zodat deze de lak van je auto niet beschadigen.

Stap 2: Velgen en insecten

Velgen reinigen

Spuit je velgen in met velgenreiniger en laat dit minimaal 3 minuten intrekken. Kies ervoor om de velgen schoon te maken met een velgenborstel of spoel de velgenreiniger af op het moment dat je de rest van de auto ook afspoelt. Heb je veel insecten op je voorruit, koplampen of nummerbord? Spuit deze plekken dan in met insectenverwijderaar en laat dit ook 3 minuten intrekken.

Stap 3: inzepen

Vul de reinigingsmiddelenfles met autoshampoo en plaats dit op de lans. Wanneer jouw hogedrukreiniger een speciaal compartiment heeft voor reinigingsmiddelen, gebruik je uiteraard het compartiment. Besproei je auto met de shampoo en gebruik hiervoor een zachte straal.

Stap 4: schoonmaken

Wasborstel op auto

Gebruik nu je wasborstel om het vuil van je auto los te borstelen. Zet geen druk op de borstel, maar beweeg deze in een rustige ronddraaiende beweging. Ga hierbij niet langs de velgen, omdat het schoonmaakmiddel van de velgen zo op je wasborstel komt wat niet goed is voor de lak. Het vuil van de velgen spuit je in stap 5 er gemakkelijk vanaf.

Stap 5: schoonspuiten

Spuit de auto schoon met de vuilfrees of met de sproeikop op de hoogste stand. Zorg dat er minimaal 20 centimeter afstand tussen de mond van de spuit en je auto zit, zodat je niet de lak van je auto beschadigt. Spuit de auto schoon van boven naar beneden en vergeet je velgen niet.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 20.173 beoordelingen