The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Julie

Advies over hogedrukreinigers

Een hogedrukreiniger gebruik je om groene aanslag van je terras te verwijderen of om je auto of fiets een goede schoonmaakbeurt te geven. Bij het kiezen van een hogedrukreiniger zijn er een aantal keuzes die je moet maken om tot een goede beslissing te komen. In dit artikel helpen wij jou bij het vinden van een geschikt model.

Hogedrukreiniger kiezen

Hogedrukreiniger kiezen

Veel hogedrukreinigers lijken qua design op elkaar. Toch zijn er een aantal punten waarop ze van elkaar verschillen. Bij het kiezen van een geschikte hogedrukreiniger is het goed om jezelf de volgende vragen te stellen:

  • Wat wil ik schoonmaken?
  • Wat voor motor heb ik nodig?
  • Hoe lang moet mijn hogedrukslang zijn?
  • Welke aandrijving heb ik nodig?
  • Wat wil ik schoonmaken en welke accessoires heb ik dan nodig?

Wat wil ik schoonmaken?

Hogedrukreiniger schoonspuiten

Welke schoonmaakklus je aanpakt met de hogedrukreiniger hangt af van het aantal bar en de accessoires. Hoe groter het aantal bar, hoe grotere en professionelere klussen je uitvoert. Zo heeft een hogedrukspuit met een werkdruk van 100 bar te weinig druk om grote klussen, zoals een auto, groot terras of zwembad schoon te maken. Naast de werkdruk speelt ook de reinigingscapaciteit een rol. Een hogedrukreiniger met een grote capaciteit gebruik je voor zwaardere klussen. Een grotere capaciteit zorgt er ook voor dat je sneller klaar bent.

Wat voor motor heb ik nodig?

Motor hogedrukreiniger

De motor heeft invloed op het geluidsniveau, de levensduur en kracht van een hogedrukreiniger. Een universele motor heeft koolborstels die na verloop van tijd slijten. Je gebruikt deze hogedrukreinigers voor kleine klusjes, zoals het reinigen van een fiets of klein terras. Een inductiemotor heeft een langere levensduur en maakt minder geluid. Je gebruikt deze hogedrukreinigers voor zwaardere klussen, zoals het schoonmaken van een middelgroot terras of voertuig. Hogedrukreinigers met een watergekoelde motor zijn krachtig en hebben een lange levensduur. Je gebruikt ze om je zwembad te reinigen of zeer hardnekkig vuil te verwijderen.

Hoe lang moet mijn hogedrukslang zijn?

Hogedrukslang hogedrukreiniger

Bij het kiezen van een geschikte hogedrukreiniger speelt ook de lengte van de hogedrukslang een rol. De lengte van de slang verschilt vaak per merk en model. Een extra lange slang is bijvoorbeeld prettig bij het reinigen van je auto, omdat je door de lengte gemakkelijker rondom je auto komt. Sommige modellen hebben ook een (geïntegreerde) haspel. Hiermee berg je de slang na afloop zonder knikken weer netjes op.

Welke aandrijving heb ik nodig?

Aandrijving hogedrukreiniger

Een hogedrukreiniger werkt op elektriciteit, accu of benzine. Elke aandrijving heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo profiteer bij een elektrische hogedrukreiniger van een constante stroomtoevoer en houd je geen rekening met oplaadduur of extra benzinekosten. Daarentegen neem je een accu of benzine reiniger gemakkelijker overal mee naartoe. Je zit niet vast aan verlengsnoeren en hebt daardoor veel bewegingsvrijheid. Ook zijn er compacte modellen waarbij je niet afhankelijk bent van stromend water. Dit is handig als je op een afgelegen plek bent.

Welke accessoires heb ik nodig?

Hogedrukreiniger accessoires

We raden het gebruik van accessoires aan om bepaalde reinigingsklussen netjes uit te voeren. Zo gebruik je een terrasreiniger om je terras streeploos schoon te maken. Een wasborstel zorgt ervoor dat je de lak van je auto niet beschadigt. Natuurlijk kun je de hogedrukreiniger ook gebruiken zonder accessoires, maar vaak is dit niet aan te raden. Bij veel hogedrukreinigers worden al standaard accessoires meegeleverd. Klik op onderstaande link om meer te weten te komen over de accessoires die je nodig hebt om een bepaalde klus uit te voeren.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.197 beoordelingen