The website is in Dutch. Would you like to translate it to English?


Geschreven door Leonie

Hulp bij het kiezen van een type barbecue

Barbecues zijn er in vele soorten en maten. De houtskool barbecue, de buitenkeuken, de gas barbecue, de kamado, de elektrische barbecue en de rookoven. Maar welk type past eigenlijk bij jou? We geven je een overzicht van de verschillende barbecues. Zo kies jij gemakkelijk de barbecue die bij jou past.

Houtskoolbarbecues, kamado's en rookovens

Houtskoolbarbecues

Houtskoolbarbecues

  • Geschikt voor park, strand en tuin
  • Minder snel op temperatuur
  • Bereidingsmogelijkheden afhankelijk van maat
Kamado's

Kamado's

  • Geschikt voor in de tuin
  • Minder snel op temperatuur
  • Veel bereidingsmogelijkheden
Rookovens

Rookovens

  • Geschikt voor in de tuin
  • Minder snel op temperatuur
  • Beperkte bereidingsmogelijkheden

Buitenkeukens, gasbarbecues en elektrische barbecues

Buitenkeukens

Buitenkeukens

  • Geschikt voor in de tuin
  • Snel op temperatuur
  • Veel bereidingsmogelijkheden
Gasbarbecues

Gasbarbecues

  • Geschikt voor tuin, balkon en camping
  • Snel op temperatuur
  • Beperkte bereidingsmogelijkheden
Elektrische barbecues

Elektrische barbecues

  • Geschikt voor tuin en balkon
  • Snel op temperatuur
  • Weinig bereidingsmogelijkheden

1. De houtskoolbarbecue

De houtskool bbq

Een houtskoolbarbecue geeft het authentieke barbecuegevoel. Daarnaast heeft het vlees dat je op een houtskoolbarbecue gaart een heerlijke grillsmaak omdat je op echt vuur braadt. Verder neem je kleine houtskoolbarbecues gemakkelijker mee dan een elektrische barbecue of een gasbarbecue omdat je geen rekening hoeft te houden met een gasfles of stopcontact.

  • De authentieke grillsmaak
  • Gemakkelijker mee te nemen
  • Mogelijkheid tot indirect grillen
  • Duurt langer voordat hij op temperatuur is
  • Schoonmaken is veel werk

2. De gasbarbecue

Gasbarbecue

Het grote voordeel van een gasbarbecue is dat hij snel op temperatuur is. Daarbij verstel je de temperatuur heel eenvoudig en nauwkeurig met de draaiknop. Omdat je met een gasbarbecue nauwelijks last van rook hebt, is hij ook geschikt voor in de binnenplaats of binnentuin. Bovendien heb je een gasbarbecue snel schoongemaakt.

  • Snel op temperatuur
  • Eenvoudig schoonmaken
  • Weinig last van rook
  • Gasfles neemt veel ruimte in
  • Gasfles moet je na een tijd hervullen

3. De buitenkeuken

Buitenkeuken

Voor de fanatieke barbecueër onder ons is er de buitenkeuken. Dit is een verlengstuk van je keuken. Buitenkeukens werken op gas en zijn daarom snel op temperatuur. Omdat een buitenkeuken meerdere branders heeft, bereid je een gerecht inclusief bijgerechten allemaal buiten.

  • Snel op temperatuur
  • Meerdere gerechten bereiden
  • Koken voor een grote groep
  • Neemt relatief veel ruimte in beslag
  • Een buitenkeuken is relatief duur in aanschaf

4. De kamado

Kamado

Een kamado barbecue bestaat uit een dikke keramische kuip en een zware deksel. Dankzij de dikke behuizing houd je de temperatuur goed onder controle. Met een kamado barbecue je op zowel hele hoge als lage temperaturen. Dit maakt de barbecue veelzijdig in gebruik.

  • Voor de culinaire barbecueër
  • Optimale controle over temperatuur
  • Op zowel hoge als lage temperaturen voedsel bereiden
  • Vrij prijzig in aanschaf
  • Zwaar en hierdoor minder eenvoudig te verplaatsen

5. De elektrische barbecue

Elektrische barbecue

Bij elektrische barbecues heb je, net als bij gasbarbecues, geen last van rook. Je stopt simpelweg de stekker in het stopcontact en binnen 10 minuten begin je met grillen. Na het barbecueën maak je de elektrische barbecue snel schoon door hem even op de hoogste stand te zetten.

  • Snel op temperatuur
  • Eenvoudig schoonmaken
  • Geen last van rook
  • Je hebt altijd een stopcontact in de buurt nodig
  • Vaak klein formaat en hierdoor niet geschikt voor grote groepen

6. De rookoven

Rookoven

Met een rookoven bereid je gerechten met een authentieke rooksmaak. De rook trekt dankzij de gesloten rookoven goed in het voedsel. Er zijn diverse houtsnippers en rookmot verkrijgbaar die elk een aparte smaak aan je gerecht geven.

  • Andere bereidingen mogelijk
  • Ook te gebruiken als barbecue
  • Zelf je rooksmaak bepalen
  • Geen fijne werkhoogte
  • Duurt even voordat hij op temperatuur is

© 1999 - 2018 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 33.614 beoordelingen