The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Dewy

De beste accessoires voor Apple MacBook

Apple MacBook is op zichzelf al erg geschikt voor mijn dagelijkse taken als mailen, browsen en fotobewerking. Maar om echt goed gebruik te maken van alles wat mijn MacBook te bieden heeft, gebruik ik verschillende accessoires. Zo gebruik ik een muis, een extra monitor of een handig docking station voor extra productiviteit en gebruiksgemak.

Een kabelconverter

Kabelconverter

Mijn nieuwe Apple Macbook beschikt over usb c poorten met Thunderbolt 3. Helaas beschikt niet al mijn oude randapparatuur over een usb c aansluiting. Daarom gebruik ik een usb c naar usb a adapter. Zo sluit ik mijn printer of usb muis aan. Voor het verbinden van mijn externe monitor gebruik ik een usb c naar HDMI adapter. Zo voorkom ik met 1 simpele adapter het vervangen van al mijn andere apparaten.

Een docking station

Docking station

Ik gebruik mijn MacBook vaak in combinatie met verschillende accessoires. De nieuwste MacBook modellen hebben een super slank design, maar daardoor wel een gebrek aan poorten. Dit los ik op met een docking station. Zo tover ik 3 poorten ineens om naar bijvoorbeeld 7 poorten. Zo heb ik niet alleen meer een usb c aansluiting, maar ook een microSDCX lezer, HDMI en Thunderbolt 3 aansluiting en usb a ingangen. Randapparatuur zoals mijn usb c muis, externe harde schijf of een extra monitor sluit ik hierop aan.

Een usb c monitor

Usb c monitor

Met slechts 1 usb c kabel meer werkoppervlakte creëren? Dat doe ik met een usb c monitor. Dit soort monitoren hebben vaak een hoge resolutie voor het bewerken van foto's. Ook werk ik zo gemakkelijk met meerdere programma's naast elkaar. Aan de achterkant vind ik meerdere usb poorten. Zo sluit ik ook de rest van mijn randapparatuur aan op de monitor. Dit is dus eigenlijk een monitor met ingebouwd docking station. Nog een voordeel van een usb c monitor? Hij laadt ook gelijk mijn MacBook op als deze aangesloten is.

Apple Magic Mouse 2

Apple Magic Mouse

Ik werk zelf graag met een muis. Apple Magic Mouse 2 verbind ik door middel van bluetooth met mijn MacBook. Zo bewaar ik usb poorten voor andere accessoires zoals een usb stick. Daarnaast heb ik zo geen last van snoeren. Met een volwaardige muis werk ik nauwkeurig bij het bewerken van foto's en mijn hand heeft een comfortabele houding. Apple Magic Mouse heeft een trackpad aan de bovenkant, dit werkt net als op mijn telefoon. Zo gebruik ik nog steeds alle handige touchpad functies.

Apple Magic Keyboard

Apple Magic Keyboard

Met Apple Magic Keyboard maak ik mijn werkplek echt compleet. Net als de Magic Mouse, verbind ik het toetsenbord via bluetooth met mijn MacBook. Met een los toetsenbord zet ik MacBook wat verder van me af. Zo werk ik in een ergonomische houding. De toetsen drukken wat verder in dan de toetsen op mijn MacBook. Dat vind ik zelf wat prettiger voor het langere typwerk.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 19.780 beoordelingen