The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Marloes

Wat is het verschil tussen Bosch Groen en Bosch Blauw?

Een keuze tussen gereedschap uit de Bosch Groen-lijn of de Bosch Blauw-lijn is geen kwestie van welke kleur je mooier vindt. Een Bosch Groen (of Doe-Het-Zelf) boormachine is wel degelijk anders dan een Bosch Blauw (of Professional) boormachine. Dat de groene machines speciaal ontworpen zijn naar de wensen van de doe-het-zelvers en de blauwe machines voor de professionals, wist je misschien al. Maar waar zit 'm dat verschil dan precies in?

Belangrijkste verschillen tussen Bosch Groen en Bosch Blauw

Bosch Groen Bosch Blauw
Type klusser Doe-het-zelver Professional
Toepassing Licht gebruik Zwaar gebruik
Extra's Accessoires om het klussen eenvoudiger te maken Duurzaam
Kracht Voldoende vermogen voor doe-het-zelf klussen Meer vermogen voor zwaardere klussen

Type klusser

Bosch Groen doe-het-zelver

Doe-het-zelver

Stel je even 2 jonge starters voor, die net een leuk huisje hebben gekocht. Er hoeft niet veel meer aan gedaan te worden: precies waar ze naar op zoek waren. Ze hebben allebei een drukke baan en tijdrovende hobby's en geen ervaring met klussen. Toch moet het nieuwe huis ingericht worden met boekenplanken, gordijnen, schilderijen en fotolijstjes en kasten om kleding en andere spullen in op te bergen. Dan is het wel zo handig als ze zelf wat gereedschap tot hun beschikking hebben om dit soort doe-het-zelf klussen mee uit te voeren. Voor deze klussers is de Bosch Groen-lijn ontwikkeld.

Bosch Blauw professional

Professional

Een ervaren zzp'er doet goede zaken met het in opdracht uitvoeren van klussen. Op te knappen zolders, het plaatsen van een dakraam of grote renovatieprojecten kun je wel aan hem overlaten. Hij of zij ziet in een oogopslag of een kozijn passend is en of er geboord kan worden in een steunmuur waar leidingen achter zitten. Een echte Bob de Bouwer, zullen we maar zeggen. Hier heeft hij krachtig en duurzaam gereedschap voor nodig, waar hij langdurig intensief mee aan de slag kan. Dit soort gereedschap vindt hij in de Bosch Blauw-lijn.

Toepassing

Bosch Groen licht gebruik

Licht gebruik

Voor de meest voorkomende klusjes in en om het huis, wil je niet steeds die behulpzame buurman inschakelen die wél een boormachine in de schuur heeft liggen. Want in elk huishouden moet wel eens een plank of schilderijtje opgehangen worden. Of als er een nieuwe boekenkast of eettafel aangeschaft wordt, wil je deze ook in elkaar kunnen schroeven. Maar als dit soort sporadische klussen voltooid zijn, kan het gereedschap zomaar weer weken achter elkaar ongebruikt op zolder liggen. Het assortiment Bosch Groen gereedschap is ontwikkeld voor multifunctioneel gebruik en daarom ideaal voor de af-en-toe klusser of doe-het-zelver.

Bosch Blauw zwaar gebruik

Zwaar gebruik

Het Bosch Blauw gereedschap is speciaal ontwikkeld voor zware werkzaamheden voor de professional en ervaren klusser. Grootschalige verbouwingen, renovaties, het opknappen van een vervallen huis, zelf meubels maken; het échte werk. Werk waarbij zware machines ingezet moeten worden, bijvoorbeeld om flinke gaten in beton te boren of om een complete muur af te breken. Een zaagtafel, haakse slijper of breekhamer zijn geen 'enge' powertools om te gebruiken voor deze klusjesman. Klussen kortom, die niet in een uurtje afgerond zijn, maar die projectmatig uitgevoerd worden.

Extra's

Extra's Bosch Groen

Accessoires

Een cirkelzaag met lasergeleider, een boormachine met uitgebreide accessoireset, of een lampje die je zaaglijn bij schijnt tijdens het werken met een decoupeerzaag. Dit klinkt allemaal hartstikke handig en dat is het ook! Voor iemand die niet regelmatig klust en nog weinig ervaring heeft met verschillende soorten gereedschappen, zijn dit soort extra's ideaal. Het helpt de doe-het-zelver nauwkeurig te werken en de meest gangbare klusjes in en om het huis tot een goed einde te brengen. Hier heb je het dus over het gereedschap uit de Bosch Groen-lijn.

Duurzaamheid Bosch Blauw

Duurzaam

Maar voor de zzp'er die zijn hand niet omdraait voor het verbouwen van een keuken of verlagen van het plafond, zitten al die leuke extra's eigenlijk alleen maar in de weg. Hij heeft zelf al een koffer vol kwalitatief goede boren, bits en andere accessoires, dus waarom zou hij een boormachine kopen waar een startersset boren bij zit? Bij de Bosch Blauw machines is in het ontwerp vooral nagedacht over de duurzaamheid bij zware belasting en het gebruikersgemak bij langdurig werken.

Kracht

Vermogen Bosch Groen

Vermogen

Om het verschil tussen de 2 productlijnen nog beter uit te leggen, moeten we iets dieper ingaan op de technische specificaties. Het accugereedschap uit het Bosch Groen assortiment bijvoorbeeld, bevat accu's met amperages tot 2,5 Ah. Dit is voldoende voor de klussen die een doe-het-zelver hiermee uitvoert. Tegen de tijd dat de accu weer in de oplader moet, is de klus al geklaard. Ook de boordiameter van de doe-het-zelf machines is over het algemeen kleiner dan die uit de professionele lijn. Dit is namelijk over het algemeen genoeg voor kleine en sporadische klussen.

Extra vermogen Bosch Blauw

Nóg meer vermogen

De accu's uit de Bosch Blauw lijn hebben soms wel een amperage tot 5,0 Ah. Hiermee werk je langdurig en intensief door, zonder dat de accu leeg raakt. Precies wat de professional nodig heeft. Daarnaast is dit gereedschap vaak voorzien van een koolborstelloze motor die ervoor zorgt dat de machine lang meegaat, overbelastingsbeveiliging en oververhittingsbeveiliging. Ook met het gewicht is rekening gehouden. Die zzp'er moet het wel vol kunnen houden om uren achter elkaar met een boorhamer in de weer te zijn.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.352 beoordelingen