The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Gaby

Hoe kies je een buitenkeuken?

Je wilt een nieuwe buitenkeuken, maar je twijfelt nog over welk exemplaar de beste voor jou is. Kies je voor een vrijstaande buitenkeuken of bouw je er eentje in? En hoe groot moet de buitenkeuken eigenlijk zijn? Wij leggen op deze pagina uit hoe je de beste buitenkeuken voor jou kiest.

Buitenkeuken kiezen

Buitenkeuken kiezen

Om de beste buitenkeuken voor jou te kiezen, is het belangrijk dat je jezelf een aantal vragen stelt:

  • Wil je een losstaande of inbouw buitenkeuken?
  • Welk formaat buitenkeuken heb je nodig?
  • Heb je een zijbrander nodig?
  • Wil je extra functies?
  • Heb je accessoires nodig?

Wil je een losstaande of inbouw buitenkeuken?

Vrijstaande buitenkeuken

Vrijstaande buitenkeuken

Een buitenkeuken is een grote gasbarbecue op wielen, waardoor je hem gemakkelijk naar een ander deel van de tuin verplaatst. Buitenkeukens hebben zijtafels waarop je gerechten voorbereidt of je benodigdheden zoals kruiden en sauzen uitstalt. In de opbergruimte in het onderstel bewaar je bijvoorbeeld een gasfles of barbecue attributen.

Inbouw barbecue

Inbouw barbecue

Ga je zelf een buitenkeuken bouwen? Dan is een inbouw barbecue een goede keuze. Deze barbecues werken op gas en plaats je bijvoorbeeld op een speciale tafel of een keukenblad. Ook als je de barbecue in jouw buitenkeuken wilt verzinken, is een inbouw barbecue een goede keuze. Let bij het maken van je keuze goed op de afmetingen van de barbecue. Zo weet je zeker dat hij in jouw ontwerp past.

Welk formaat buitenkeuken heb je nodig?

2 gasbranders

Buitenkeuken met 2 branders

Heb je een kleine tuin of wil je voor een kleine groep grillen? Dan is een buitenkeuken met 2 branders een goede keuze. Op deze kleine buitenkeukens bereid je voor ongeveer 8 tot 13 personen een heerlijke maaltijd. Eet je alleen met je partner of gezin? Dan bereid je gerust meerdere gerechten tegelijkertijd. Bijvoorbeeld een overheerlijke hotdog en een gevulde pompoen.

3 gasbranders

Buitenkeuken met 3 branders

Barbecues met 3 branders vallen onder de categorie middelgrote barbecues. Deze barbecues zijn iets breder dan een kleine buitenkeuken, maar plaats je gerust in een kleine tuin. Je grilt voor ongeveer 11 tot 15 personen of bereidt verschillende gerechten tegelijkertijd. Buitenkeukens met 3 branders zijn sneller warm dan een barbecue met 2 branders.

4 of meer gasbranders

Buitenkeuken vanaf 4 branders

Grote buitenkeukens hebben 4 of meer branders en zijn sneller op temperatuur dan barbecues met minder branders. Op het grote grilloppervlak bereid je voor ongeveer 14 tot 20 personen een heerlijke maaltijd. Dankzij het grote formaat gril je bijvoorbeeld ook meerdere gerechten tegelijkertijd en is er ruimte voor een groot gerecht, zoals een hele kip of kalkoen.

Heb je een zijbrander nodig?

Zonder zijbrander

Geen zijbrander

Hoewel alle buitenkeukens zijtafels hebben, beschikken ze niet allemaal over een zijbrander. Bij een buitenkeuken zonder zijbrander gebruik je de zijtafels om gerechten op voor te bereiden of je zet er benodigdheden zoals sauzen en barbecue gereedschap op neer. Wil je de barbecue veilig in de schuur opbergen? Let er dan op dat de zijtafels inklapbaar zijn. Zo neemt de barbecue minder ruimte in beslag.

Infrarood zijbrander

Infrarood zijbrander

Een infrarood brander bereikt in een mum van tijd een hoge temperatuur. Met een infrarood brander schroei je vlees of vis dicht, bereid je sappig vlees met een krokant randje of maak je sauzen in een pan. Grillen op een infrarood brander vergt wel wat oefening. Door de hoge temperatuur kan je gerecht binnen enkele seconden van perfect gaar naar verbrand gaan.

Zijbrander met kookveld

Zijbrander met kookveld

Wil je sauzen en bijgerechten bereiden op de barbecue? Dan is een zijbrander met kookveld een goede keuze. Deze buitenkeukens hebben een brander die lijkt op een pit van een gasfornuis. Hierdoor bereid je gerust gerechten in pannen uit je keuken. Doe dit alleen met pannen die je gebruikt om op gas te koken.

Wil je extra functies?

Extra functies

Sommige buitenkeukens hebben extra functies, waarmee je jouw grillervaring naar een hoger niveau tilt. Denk bijvoorbeeld aan verlichte knoppen, zodat je precies ziet welke branders aan staan. Wil je een rooksmaak aan jouw gerechten toevoegen? Dan is een buitenkeuken met speciale lade voor houtsnippers en rookmot een goede keuze. Kies voor een barbecue met een slimme thermometer, zodat je vanaf een afstand jouw gerechten in de gaten houdt.

Welke accessoires heb je nodig?

Barbecue hoezen

Barbecuehoezen

Laat je jouw buitenkeuken altijd buiten staan? Dan raden we je een barbecuehoes aan. Met een hoes bescherm je de barbecue namelijk tegen de weersomstandigheden. Zo laat je hem gerust buiten staan tijdens een regenbui. Met een hoes blijft je barbecue dus langer mooi.

Gasdrukregelaar

Gasdrukregelaars

Bij sommige buitenkeukens krijg je geen gasdrukregelaar. Deze heb je nodig om de barbecue aan te sluiten op een gasfles. Welke gasdrukregelaar je nodig hebt, hangt af van de gasfles die je gebruikt. Let er bij het maken van je keuze dus goed op of de gasdrukregelaar op het type gasfles past dat je wilt gebruiken.

Barbecue accessoires

Barbecue accessoire

Met barbecue accessoires haal je nog meer uit jouw buitenkeuken. Zo bereid je vlees aan het spit met een rotisserie of houd je de kerntemperatuur van jouw gerecht in de gaten met een vleesthermometer. Wil je bijvoorbeeld een pizza bereiden? Kies dan voor een pizzasteen, zodat de pizza niet door de roosters valt.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.339 beoordelingen