The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Manon

Hoe gaat mijn camera accu langer mee?

Je herkent het vast wel. Heb je eindelijk je onderwerp goed in beeld, is de accu van je camera leeg. Met behulp van de 7 tips in dit artikel kom je nooit meer met lege handen thuis.

Tip 1: zet je scherm uit

Het scherm van je camera slurpt veel energie Als je het scherm uitzet gaat je accu langer mee. Houd er wel rekening mee dat je je foto's niet direct kan terugkijken. Als je een kantelbaar scherm hebt draai dan het scherm naar de camera toe. Een vast lcd scherm zet je uit met behulp van de instellingen op je camera. Ga naar menu en klik op instellingen.

Tip 2: pas de helderheid van het scherm aan

Kun je echt niet zonder scherm pas dan de helderheid aan. Hoe hoger de helderheid hoe groter het energieverbruik. Stel de helderheid dus lager in voor een langere accuduur. De helderheid pas je aan met behulp van de instellingen op je camera. Ga naar menu en klik op scherminstellingen.

Tip 3: zet de wifi en gps functie uit

Zet de wifi functie uit als je niet van plan bent om je foto's met vrienden en familie te delen. Datzelfde geldt voor de gps functie. Wifi en gps kun je aan- en uitzetten met behulp van de instellingen op je camera. Ga naar menu en klik op instellingen.

Tip 4: stel handmatig scherp

Autofocus is gemakkelijk als je bewegende onderwerpen gaat fotograferen. Stilstaande onderwerpen kun je echter ook met een handmatige scherpstelling fotograferen. De autofocus zet je uit door het schuifje op de lens van AF naar MF te zetten.

Tip 5: maak bewust gebruik van de flitser

Is er genoeg licht is op de locatie waar je fotografeert, flits dan niet. Het gebruik van de flitser kost energie. Stel je camera in op de P stand. De P stand vind je op het draaiwiel bovenop je camera. Alle instellingen worden nog steeds door de camera gedaan, alleen hij flitst nu niet meer.

Tip 6: zet de beeldstabilisatie uit

Beeldstabilisatie is prettig wanneer je veel uit de hand fotografeert. Maak je veel foto's van snel bewegende onderwerpen, dan heb je beeldstabilisatie niet nodig. Je zet de beeldstabilisatie uit. Dit doe je door een schuifje op je lens.

  • Heb je een Nikon lens zet dan het schuifje waar VR bij staat op off.
  • Heb je een Canon lens zet dan het schuifje waar Stabiliser bij staat op off.
  • Heb je een Sigma lens zet dan het schuifje waar OS bij staat op off.
  • Heb je een Tamron lens zet dan het schuifje waar VC bij staat op off.

Tip 7: haal de accu uit de camera

Als je voor langere tijd de accu niet gaat gebruiken, is het handig om de accu uit de camera te halen. Zelfs als je een camera helemaal uitzet kan er nog sluipstroom aanwezig zijn, waardoor de accu kan gaan lekken.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.428 beoordelingen