The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Tim

De voordelen van een curved monitor

Een monitor met een gebogen scherm. Het is al niet meer weg te denken uit de wereld van monitoren. Een zogenoemde curved monitor biedt een aantal voordelen ten opzichte van een 'normale' monitor. Wat een curved monitor is en wat jij er aan hebt, leg ik je hieronder uit.

Wat is een curved monitor?

Curved monitor bovenaanzicht

Een curved monitor heeft een gebogen scherm, dat mag duidelijk zijn. De kromming van een scherm wordt uitgedrukt in R, dit staat voor radius. Hoe lager het getal voor de R, hoe krommer het scherm. Een monitor met een kromming van 3000R is bijvoorbeeld minder heftig gebogen dan een monitor met 1800R. Omdat je vaak in je eentje en in het midden achter een monitor zit, komt het effect van een curved monitor goed op je over.

Een panoramisch effect

Het gebogen scherm van een curved monitor kromt zich als het ware om je heen. Het creëert een panoramisch effect, waardoor je meer diepte ervaart. Daarnaast is de afstand van je ogen tot de monitor over het hele scherm gelijk. Dat betekent dat je minder met je ogen en hoofd hoeft te bewegen en minder snel last krijgt van je ogen en nek.

Intense game ervaring

Curved gaming monitor Dell

Een curved monitor gebruik je voor elke computertoepassing, maar er springt er één in het bijzonder uit en dat is gaming. Door het gebogen scherm ervaar je jouw games intenser en voelt het alsof je er middenin zit. Dit komt doordat het scherm een tikje groter lijkt en de buiging van het scherm de kleuren beter tot hun recht laat komen.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 20.199 beoordelingen