The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Kasper

Hoe kies je de juiste maat muis?

Wil je een muis kopen, maar weet je niet welk formaat er bij jou past? Het opmeten van je hand is belangrijk, want een te kleine of te grote muis levert eventuele lichamelijke klachten op. Gelukkig hebben we genoeg muizen in elk formaat, zodat je keuze hebt. Hier lees je welk formaat muis past bij de grootte van jouw hand.

Een muis formaat kiezen

Infovisual muis formaat.

Om het goede formaat muis te kiezen, is het belangrijk dat je de maten van je hand opmeet. Afhankelijk daarvan weet je hoe groot je muis ongeveer moet zijn om hem comfortabel te gebruiken.

  • Meet de lengte en breedte van je hand op
  • Kies voor een kleine, middelgrote of grote muis afhankelijk van de grootte van je hand

Opmeten van je hand

Je hand opmeten.

Om te bepalen wat voor formaat muis bij jou past, meet je jouw hand op. Je meet zowel de breedte als de lengte. De breedte van je hand meet je op vanaf de handpalm, in het midden van je hand. Om de lengte te meten, begin je vanaf het begin van je pols en meet je tot het topje van je middelvinger. Om het je makkelijk te maken, hanteren we als maten voor een muis groot, gemiddeld en klein.

Kleine muizen

Een kleine muis in gebruik.

We raden een kleine muis aan als je hand tussen de 70 en 80 mm breed is en tussen de 165-178 mm lang is. De muizen in deze categorie zijn aanzienlijk kleiner dan gemiddeld, maar zijn ze juist daarom handig voor kleinere handen. Een ander bijkomend voordeel is dat een kleine muis handig is om mee te nemen. Ben je vaak met een laptop op weg en heb je kleine handen, dan is zo’n kleine muis extra handig.

Middelgrote muizen

Middelgrote muis in gebruik.

Kies voor een middelgrote muis aan als je hand tussen de 75-90 mm breed is en tussen de 179-198 mm lang is. In deze categorie vallen de meest gangbare muizen, zoals een Apple Magic Mouse of de meeste gaming muizen. Ook als je liever een wat kleinere muis wil, heb je keuze genoeg binnen deze categorie. Of je nou een gaming muis, een draadloze muis of zelfs een ergonomische muis wil, er zit gegarandeerd een muis voor je bij.

Grote muizen

Grote muis in gebruik.

Je kiest voor een grote muis als je hand rond de 85-100 mm breed is en gemiddeld 198-220 mm lang is. Deze muizen behoren tot de grootste in het assortiment. Het voordeel van deze muizen is dat ze dusdanig groot zijn dat je hele hand over de muis valt. Ook in deze categorie is er keuze zat: kies uit gaming muizen, draadloze muizen voor tijdens het werken en zelfs muizen met een trackball, die je enkel met je duim bedient.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.259 beoordelingen