The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Devon

Advies over decoupeerzagen

Je wilt een decoupeerzaag voor het uitvoeren van fijne zaagklussen. Maar welke past het beste bij jou? In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten bij het kiezen van een decoupeerzaag.

Decoupeerzaag kiezen

Decoupeerzaag kiezen

Welke decoupeerzaag het beste bij je past is afhankelijk van persoonlijke voorkeur en het type klussen. Vraag jezelf het volgende af:

  • Kies je voor netstroom of accu?
  • Hoeveel vermogen heb je nodig?
  • Hoeveel tanden heeft je zaagblad nodig?
  • Kies je voor een T of U schacht?
  • Wil je extra gemak?

Kies je voor netstroom of accu?

Accu decoupeerzaag

Een decoupeerzaag op accu is snoerloos en biedt daarom meer bewegingsvrijheid. Je hebt geen verlengsnoer nodig en hoeft niet bang te zijn dat je per ongeluk het snoer doorzaagt. Het nadeel is wel dat een accu leegraakt en de decoupeerzagen op netstroom vaak net iets krachtiger zijn.

Hoeveel vermogen heb je nodig?

Decoupeerzaag vermogen

Ga je voor een krachtige decoupeerzaag van minimaal 600 watt of 18 volt? Dan is hij geschikt voor de zwaardere klussen, zoals het doorzagen van hardhout of metaalplaten. Als je van plan bent om de decoupeerzaag vaak te gebruiken, raden wij een hoger vermogen aan. Vanaf 400 watt of 10,8 volt voer je de meest gangbare klussen uit.

Hoeveel tanden heeft je zaagblad nodig?

Zaagsnelheid decoupeerzaag

Bij decoupeerzagen krijg je in de meeste gevallen een standaard zaagblad meegeleverd waarmee je door verschillende soorten hout zaagt. Hoe meer tanden, hoe fijner de afwerking. Voor zachte materialen werk je het liefst met een laag aantal tanden. Bij harde materialen haal je de beste resultaten met een hoog aantal tanden. Wil je zagen in andere materialen, zoals metaal? Bestel er dan een zaagblad bij dat hiervoor geschikt is.

Kies je voor een T of U schacht?

Vermogen decoupeerzaag

Een decoupeerzaag heeft een T schacht of een U schacht. Dit geeft aan voor welke zaagbladen het apparaat geschikt is. De T schacht komt het meest voor en is standaard voor onder andere Bosch, Makita en DeWalt. Steed meer decoupeerzagen zijn geschikt voor beide varianten. Heb je thuis al 1 of meerdere zaagbladen? Hou hier dan rekening mee als je een nieuwe decoupeerzaag koopt.

Wil je extra gemak?

Decoupeerzaag op netstroom of accu

GEr zijn verschillende extra opties die het klussen met een decoupeerzaag nét wat makkelijker maken. We lichten er een paar uit:

Klemsysteem: verwissel zaagjes zonder gereedschap te gebruiken.

Led verlichting: houd goed zicht op je zaaglijn dankzij de extra verlichting.

Stofafzuiging: sluit een stofzuiger aan op de decoupeerzaag om stofvrij te werken.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback