The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home

Advies over afkortzagen

Een afkortzaag gebruik je voor het op maat zagen van planken, balken, laminaat of andere materialen. Maar de keuze uit afkortzagen is groot en ze kunnen behoorlijk van elkaar verschillen. Zo zaag je met de 1 net iets dieper, is de zaagkop van de ander niet alleen naar links maar ook naar rechts te kantelen en zijn sommigen voorzien van lasergeleider. Hoe weet je nu op welke eigenschappen jij moet letten? Voor de af-en-toe klusser zijn immers andere zaken belangrijk dan voor de professional. In onderstaande artikelen geven we je hier advies over. Maar ook vind je handige tips over het gebruik en de mogelijke accessoires van een afkortzaag.

Hulp bij het kiezen

Afkortzaag kiezen

Om bij de beste afkortzaag voor jou uit te komen, zijn er allerlei eigenschappen waar je op moet letten. Wij helpen je hier graag bij, door de belangrijkste specificaties van een afkortzaag en de mogelijkheden die daarbij horen, in onderstaand artikel te beschrijven.

Type afkortzagen vergelijken

Afkortzagen vergelijken

Misschien zie je het niet in één oogopslag, maar afkortzagen verschillen soms flink met elkaar. Bekijk hieronder de vergelijkingen van een aantal hoofdmodellen, zodat je snel een keuze maakt.

Cirkelzaagblad kiezen

Cirkelzaagbladen kiezen bij afkortzaag

Het kiezen van de juiste afkortzaag is 1 ding, zonder passend zaagblad krijg je de klus niet geklaard. Niet alleen wil je een zaagblad dat qua afmetingen perfect past op je afkortzaag, ook het te zagen materiaal en het aantal zaagtanden is van belang. Om jou goed voorbereid aan de slag te laten gaan, hebben we dit in een artikel voor je op een rijtje gezet.

Afkortzaag gebruiken

Afkortzaag gebruiken

Afkortzaag? Check. Geschikt zaagblad? Check. Dan blijft er nog 1 ding over voordat je daadwerkelijk de stekker in het stopcontact steekt: Het op de juiste manier instellen van de afkortzaag. Hoe je de juiste zaagdiepte en zaaghoek instelt, om verzekerd te zijn van een mooi resultaat, vertellen we je graag in dit artikel.© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.517 beoordelingen