The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Bob

Hoe kies je een draadloze oplader voor jouw iPhone?

Wil je jouw iPhone draadloos opladen, maar weet je niet welke draadloze oplader je daarvoor nodig hebt? Hier leg ik uit welke oplader je nodig hebt en welke draadloze laders het snelst zijn. Ook vind je hier welke smartphones van Apple draadloos opladen ondersteunen en lees je alles over MagSafe.

Draadloze oplader voor iPhone kiezen

Draadloze opladers voor je iPhone lijken qua uiterlijk veel op elkaar. Toch zijn er grote verschillen. Vraag jezelf daarom het volgende af in je zoektocht naar een draadloze oplader voor je iPhone:

  • Hoe weet ik of mijn iPhone draadloos opladen ondersteunt?
  • Welke draadloze opladers zijn geschikt voor iPhone?
  • Met welke draadloze oplader laad ik Apple iPhone het snelst op?
  • Heb ik een MagSafe lader nodig?
  • Kan ik met dezelfde lader ook Apple Watch en Apple AirPods opladen?

Hoe weet ik of mijn iPhone draadloos opladen ondersteunt?

Apple iPhone draadloos opladen

Apple introduceerde draadloos opladen met Apple iPhone 8. Ik kan dus alle modellen vanaf de iPhone 8 draadloos opladen. Het gaat dan om iPhone 8 en 8 Plus, iPhone X, iPhone Xr, iPhone Xs en iPhone Xs Max. Ook iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max en iPhone SE (2de generatie) laad ik op met een draadloze oplader. iPhone 12 laad ik extra snel op met een MagSafe oplader. Normale draadloze opladers werken ook prima met alle iPhone 12 modellen, ze zijn alleen minder snel.

Welke draadloze opladers zijn geschikt voor iPhone?

Apple iPhone draadloos opladen

Mijn iPhone draadloos opladen doe ik veilig en zonder problemen met elke draadloze oplader. Voor bijvoorbeeld een iPhone 11, een iPhone Xs Max of een iPhone 8 draadloos opladen gebruik ik dezelfde oplader. Mijn iPhone laadt op z'n minst met standaardsnelheid op, net zo snel als met een goedkope bedrade oplader. De bijzondere functies van Apple MagSafe, zoals extra snel opladen en magnetisch vastklikken, werken alleen bij iPhone 12 modellen. Alle andere iPhone modellen laden wel op normale snelheid op met MagSafe.

Met welke draadloze oplader laad ik Apple iPhone het snelst op?

Apple iPhone draadloos opladen

Elke smartphonemerk heeft een eigen techniek om snel draadloos op te laden. Dit stukje techniek heet een laadprofiel. Draadloos snelladen werkt alleen als het toestel en de lader hetzelfde laadprofiel hebben. Apple heeft 2 laadprofielen. Ik laad alle modellen vanaf iPhone 8, inclusief de iPhone 12 familie, extra snel op met 7,5 watt draadloos snelladen voor Apple. Toestellen uit de iPhone 12 familie laad ik nog eens anderhalf keer zo snel op met een MagSafe oplader.

Heb ik een MagSafe lader nodig?

MagSafe lader voor Apple iPhone 12

Voor een toestel uit de iPhone 12 serie heb ik een MagSafe draadloze oplader nodig om op maximale snelheid op te laden. Ik laad de batterij van mijn iPhone in een uur voor 50% op. Met andere laders duurt dit ongeveer 1,5 uur. De MagSafe lader klikt bovendien magnetisch vast op iPhone 12 en blijft daardoor stevig op de juiste plek zitten. Oudere iPhone modellen ondersteunen dit extra snelle laden niet, Omdat ze geen magneet hebben, blijven ze niet zo goed liggen op de kleine lader. Voor mijn oudere iPhone heb ik dus geen MagSafe lader nodig.

Kan ik met dezelfde lader ook Apple Watch en Apple AirPods opladen?

meerdere Apple iPhones en Apple Watch draadloos opladen

Apple wilde aanvankelijk een eigen draadloze oplader voor zowel Apple iPhone, Apple Watch als Apple AirPods uitbrengen. Deze AirPower komt er niet. Andere fabrikanten hebben wel draadloze opladers waarmee ik al mijn apparaten van Apple draadloos oplaad. Mijn Apple AirPods draadloos opladen doe ik met dezelfde soort lader als voor mijn iPhone. Voor Apple Watch moet de lader wel een aparte houder hebben. Die houdt mijn Watch met een magneet op de juiste plek tijdens het opladen.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.869 beoordelingen