The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Bob

Hoe kies je de juiste draadloze oplader voor je Samsung smartphone?

Voor het draadloos opladen van je Samsung toestel heb je de juiste lader nodig. Sommige draadloze opladers laden je Samsung smartphone namelijk sneller op dan anderen. Bovendien zijn er draadloze laders die ook je Galaxy Buds en Galaxy Watch opladen. Hier leggen we uit waar je op moet letten bij het maken van je keuze.

Draadloze oplader voor je Samsung smartphone kiezen

Draadloze opladers lijken vanaf de buitenkant erg op elkaar, maar toch zijn er onder de motorkap grote verschillen. Vraag jezelf daarom bij het kiezen van een draadloze oplader voor je Samsung telefoon het volgende af:

  • Welke Samsung smartphones kunnen draadloos opladen?
  • Welke draadloze opladers zijn geschikt voor Samsung?
  • Welke draadloze opladers laden het snelst op?
  • Hoe laad je accessoires draadloos op?

Welke Samsung smartphones kunnen draadloos opladen?

Samsung Galaxy S9 draadloos opladen

Sinds de Samsung S6 zijn alle telefoons uit de Galaxy S en de Galaxy Note reeksen draadloos oplaadbaar. Tussen bijvoorbeeld je S20 draadloos opladen of je S9 draadloos opladen zit verder geen verschil. Alleen de S-serie en Note-serie sinds de S10 / Note 10 zijn net iets anders, want die ondersteunen reverse wireless charging. Dat wil zeggen dat die smartphones zelf ook andere apparaten draadloos opladen. Dit gaat op lage snelheid en is vooral geschikt voor accessoires, zoals de Galaxy Buds.

Welke draadloze opladers zijn geschikt voor Samsung?

Samsung Galaxy S9 draadloos opladen

Voor het draadloos opladen van Samsung smartphones heb je niet per se een Samsung lader nodig. Elke Qi gecertificeerde lader is prima. Je Samsung smartphone laadt dan minimaal op de standaardsnelheid op. Wil je je smartphone snel draadloos opladen? Dan heb je wel een specifiek soort oplader nodig.

Welke draadloze opladers laden het snelst op?

Snel draadloos opladen Samsung

Elke draadloze lader laadt je smartphone op standaardsnelheid op. Dat is ongeveer net zo snel als met een goedkope bedrade oplader. Sommige draadloze opladers zijn tot wel 2 keer zo snel. Hiervoor is wel een speciaal laadprofiel nodig. Dat zit niet standaard in elke oplader. Kijk dus goed naar of de lader snel draadloos opladen voor Samsung ondersteunt. De S20 en Note 10 en 20 serie zijn een apart verhaal: die ondersteunen extra snel laden op 15 watt. Kies voor die toestellen altijd de 15 watt lader van Samsung.

Hoe laad je je accessoires draadloos op?

Draadloos opladen

Je Galaxy Buds draadloos opladen gaat prima met een standaard draadloze oplader. Wil je ook je Galaxy Watch draadloos opladen? Kies dan voor een draadloze oplader met een speciale smartwatch houder. Met een normale oplader is de kans namelijk groot dat je lader geen contact kan maken met je smartwatch. Een aantal opladers heeft plek om meerdere apparaten tegelijk op te laden. Ideaal: leg 's nachts je oordopjes en smartphone op de lader en 's ochtends zijn ze beide opgeladen.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 20.199 beoordelingen