The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Bob

Advies over draadloos opladen

Je smartphone draadloos opladen, het scheelt een hoop gedoe. Oplaadkabeltjes die je kwijtraakt of waar continu een knoop in ligt. Dat is met draadloos opladen verleden tijd. Maar hoe werkt het nu precies? En wat heb je eraan? In dit artikel lees je alles over Qi.

Wat is Qi?

draadloos laden nachtkastje

Qi is de standaard voor het draadloos opladen van je smartphone. Deze technologie wordt met name gebruikt door smartphone fabrikanten als Samsung, LG en Motorola. Je plaatst je toestel op het laadplatform en het opladen gaat vanzelf. In het Qi laadstation zit een spoel die een elektromagnetisch veld uitstraalt. In jouw smartphone zit eenzelfde spoel die de straling absorbeert. Leg deze twee op elkaar en aanschouw de magie: de accu van je toestel wordt voorzien van nieuwe energie.

Hoe kan ik mijn smartphone draadloos opladen?

Qi lader hoesje

Niet alle smartphones ondersteunen draadloos opladen. Op dit moment zijn dat vooral de duurdere modellen, zoals iPhones vanaf iPhone 8, de Samsung S-serie vanaf de S7 en de Huawei Mate 20 Pro. Als je een geschikte smartphone hebt, hoef je er alleen nog een draadloze oplader bij te zoeken. De technologie hiervoor is universeel; je hebt dus niet per se een Samsung oplader nodig om Samsung toestellen op te laden.

Snel draadloos opladen

draadloos opladen bureau

Draadloze opladers hebben de naam dat ze langzaam zijn. Toch zijn er tegenwoordig veel draadloze laders die je smartphone extra snel opladen. Hoe snel dat gaat, verschilt heel erg per merk. Elk merk heeft namelijk een eigen laadprofiel voor snel draadloos laden. Daardoor kan je niet met elke draadloze oplader je smartphone snel opladen. In ons adviesartikel over snel draadloos opladen leggen we uit hoe dat precies werkt.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,4 / 10 - 15.478 beoordelingen