The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Bob

Wat is een draadloze oplader en hoe werkt deze?

Oplaadkabeltjes die je kwijtraakt of waar continu een knoop in ligt; dat is met draadloos opladen verleden tijd. Je legt je smartphone op de oplader en het laden begint vanzelf. Je moet hiervoor wel een smartphone hebben die draadloos opladen ondersteunt. Hier lees je hoe dat werkt en welke oplader jij moet hebben.

Hoe werkt draadloos opladen?

draadloos laden nachtkastje

Draadloos opladen werkt via elektromagnetische spoelen. Er zit er eentje in je draadloze lader en eentje in je smartphone. Zodra je die spoelen op elkaar legt gaat er energie van de ene naar de andere spoel. Om ervoor te zorgen dat dit veilig verloopt worden draadloze opladers getest. Zijn ze veilig, dan krijgen ze een Qi certificering. Alle opladers in ons assortiment hebben dat certificaat en zijn veilig. Met niet-geteste opladers, bijvoorbeeld die uit de supermarkt of van Chinese stuntsites, heb je kans dat je je batterij beschadigt.

Hoe kan ik mijn smartphone draadloos opladen?

Qi lader hoesje

Niet alle smartphones ondersteunen draadloos opladen. Op dit moment zijn dat vooral de duurdere modellen, zoals iPhones vanaf iPhone 8, de Samsung S-serie vanaf de S7 en toptoestellen van OnePlus en Huawei. Als je een geschikte smartphone hebt, hoef je er alleen nog een draadloze oplader bij te zoeken. De technologie hiervoor is universeel; je hebt dus niet per se een Samsung oplader nodig om Samsung toestellen op te laden. Sommige laders zijn wel sneller dan andere omdat ze beschikken over snel draadloos laden.

Snel draadloos opladen

draadloos opladen bureau

Draadloze opladers hebben de naam dat ze langzaam zijn. Toch zijn er tegenwoordig veel draadloze laders die je smartphone extra snel opladen. Hoe snel dat gaat, verschilt heel erg per merk, maar het is soms wel 2 à 3 keer zo snel als met langzame lader. Elk merk heeft namelijk een eigen laadprofiel voor snel draadloos laden. Kies dus altijd een oplader die draadloos snelladen voor jouw merk smartphone ondersteunt. In onze verdiepende artikelen over Apple en Samsung lees je welke oplader je dan precies nodig hebt.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.835 beoordelingen