The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Tamara

Eerste hulp bij een haperende Sonos speaker

Je hebt 1 of meerdere Sonos speakers in huis. Tof! Alleen één probleem: de speaker hapert. Een haperende speaker heeft vaak te maken met je wifi netwerk. In dit artikel licht ik enkele oplossingen toe om verstoring van je speakergeluid op te lossen.

Optie 1: Check je wifinetwerk

Sonos speaker

Het Sonos speaker systeem werkt niet via een 5GHZ netwerk. Zorg dat je wifi op het 2.4GHZ netwerk is geïnstalleerd voor installatie van jouw Sonos product.

Optie 2: Check de dekking van je internetverbinding

Sonos Boost

Het Sonos systeem werkt op jouw wifi netwerk. Dekt jouw wifi het hele huis? Dan werkt het Sonos systeem ook in jouw hele huis. Dekt jouw wifi alleen de benedenverdieping? Dan werkt het Sonos systeem ook alleen op de benedenverdieping. Dit kan ervoor zorgen dat je Sonos speaker de muziek niet ruisvrij afspeelt.

Wanneer je het bereik van jouw Sonos systeem wilt vergroten, kunt er ook voor kiezen een Sonos Boost te gebruiken.

Optie 3: Werkt je wifi ook buiten?

Sonos Connect AMP

Wil je buiten muziek afspelen, maar stoort jouw Sonos speaker? Controleer eens of jouw wifi netwerk ook het buitengebied van jouw woning dekt. Is dit niet het geval? Maak dan gebruik van een Sonos Connect:Amp om toch buiten muziek te streamen. Let hier wel bij op dat de Sonos speaker die je bezit, waterdicht is of haal hem naar binnen wanneer het begint te regenen.

Optie 4: Geef wifi versterkers een andere naam

Wifi speakers thuis

Heb je naast een hoofdmodem ook op andere plekken in huis een versterker? Controleer dan of deze versterkers wel een andere naam hebben. Wanneer er 2 dezelfde wifi netwerken in huis zijn, kan dit problemen opleveren voor het Sonos systeem.

Optie 5: Vervang je ethernetkabel

Internetkabel vervangen

Staat je Sonos aangesloten op je thuisnetwerk via een ethernetkabel? Dat is handig wanneer jouw wifi netwerk niet alle ruimtes in huis dekt. Alleen wanneer deze kabel wat verouderd is, kan het vertraging in je wifi signaal veroorzaken en daarmee hapering in je muziek op de Sonos.

Optie 6: Ga na of je de juiste speaker gebruikt

Sonos multiroom systeem

Wil je geluid van je televisie afspelen via Sonos speakers en hapert het geluid hierbij? De Sonos Playbar, Playbase en Beam zijn de speakers waarmee je geluid van je televisie afspeelt. De andere speakers zijn geschikt voor het afspelen van muziek via de speakers zelf of via bediening met je smartphone.

Conclusie

Zo. Dit waren ze. De eerste stappen om de hapering van jouw Sonos speaker op te lossen. Je internetverbinding is van groot belang bij het goed laten werken van jouw Sonos systeem. Controleer deze daarom goed en kies waar nodig voor een Sonos Boost of Connect:Amp om je internetverbinding te verbeteren.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.295 beoordelingen