The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Gaby

Advies over epilatoren

Met een epilator verwijder je ongewenste haartjes vanaf de wortel, hierdoor geniet je langer van een glad resultaat dan wanneer je deze haartjes afscheert. Maar wat is een goede epilator voor jou? Ik help je bij het kiezen van de beste epilator voor jou.

1. Wat wil je epileren?

Wat wil je epileren?

Alle epilatoren zijn standaard voorzien van een brede epileerkop. Hiermee kan je makkelijk en snel grote oppervlakken zoals je benen epileren. Speciaal voor de kleine gebieden zoals je oksel of bikinilijn zijn er modellen met een smalle opzetkop of een extra preciesie-epilator waarmee je preciezer te werk kan gaan. Met sommige modellen kan je zelfs zo precies te werk gaan dat je hem in je gezicht kan gebruiken. Wanneer je de epilator daarnaast ook voor je oksels of bikinilijn wilt gebruiken is het aan te raden om voor een model te kiezen die rekening houdt met de gevoelige huid.

2. Wil je onder de douche epileren?

Onder de douche epileren

Epileren onder de douche heeft een heel groot voordeel: Het warme water van de douche laat je huid ontspannen waardoor het epileren minder gevoelig is. Je kan natuurlijk ook meteen na het douchen epileren maar dit neemt vaak wat meer tijd in beslag en zodra je huid afgekoeld is, wordt het epileren wat gevoeliger.

3. Wil je de epilator ook gebruiken om te scheren?

Scheren met een Braun epilator

Wanneer de huid te gevoelig is of als je niet alle haartjes in één keer kan verwijderen omdat ze te kort zijn, is een epilator met een scheerkop een uitkomst. Bij sommige modellen wordt de scheerkop los meegeleverd maar er zijn ook modellen waar je een los scheermesje op de epilator kan klikken waardoor je in één beweging kan epileren én de kortste stoppeltjes af kan scheren. Een ander voordeel is ook dat er vaak een trimmertje bij de losse scheerkop zit die de haartjes op de ideale epileerlengte van 2mm trimt.

4. Wil je een snelle en efficiënte behandeling?

Epileren

Voor de beste resultaten houd je de epilator in een hoek van 90 graden ten opzichte van je been. Door je huid strak te trekken en de epilator tegen de haargroei in te bewegen bereik je het gladste resultaat. Daarnaast helpt het ook om de te behandelen huid regelmatig te scrubben. Dit zorgt er voor dat de haartjes beter overeind gaan staan en moeilijker in kunnen groeien. Gescrubte haartjes zijn dus makkelijker te epileren.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.582 beoordelingen