The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Lieze

Advies over fietsnavigatie

Een fietscomputer is een handig hulpmiddel om je fietsprestaties bij te houden of om nieuwe fietsroutes te ontdekken. Of je nu een recreatieve of sportieve fietser bent: de keuze is enorm. Het kan lastig zijn om te bepalen welke fietsnavigatie je moet kopen. Geen zorgen, met dit artikel vertellen we je waar je op moet letten, zodat je straks ontspannen op de fiets zit.

Fietsnavigatie per type fietser

Racefietser

Racefietser

Als racefietser fiets je fanatiek over verharde wegen. Misschien doe je wel aan wielrennen. Je prestaties en het verbeteren ervan zijn jouw grootste drijfveren. Daarom moet het fietsnavigatiesysteem aan een aantal eisen voldoen. Zo moet de schermdiagonaal kleiner dan 3 inch zijn voor zo min mogelijk weerstand. Ook moet je verschillende sensoren kunnen koppelen, zoals een hartslag of cadanssensor.

Mountainbikers

Mountainbiker

Ben je een mountainbiker? Dan fiets je graag over onverharde wegen. Je zoekt uitdagende parcours en daarom ben je vaak op bospaden te vinden. Een navigatiesysteem moet dan een off road modus hebben die je ook onverharde paden toont. Verder is het belangrijk dat de fietscomputer waterdicht is, want jij bent niet bang voor water.

Fietsers

Recreatieve fietser

Presteren is niet jouw motivatie om te fietsen, maar je vindt het wel leuk om je afgelegde afstand en de tijd die je fietst vast te leggen. Fietsen is een vorm van ontspanning. Je maakt graag fietstochten langs mooie plekken en op z'n tijd stop je voor een kop koffie of lunch. Recreatieve fietsers raden we een navigatiesysteem aan waarop je jouw bestemming op het systeem zelf invult. De meeste tonen ook nuttige plaatsen, zoals wc's en restaurants.

Gebruiksgemak

3 fietsnavigatiesystemen garmin en mio

Let bij de aanschaf ook op het gebruiksgemak van het fietsnavigatiesysteem. Hoe geavanceerder het toestel, hoe meer mogelijkheden je hebt, maar ook hoe meer je je moet verdiepen in het gebruik. Daarnaast is de grootte van het scherm ook belangrijk. Hoe groter, hoe gemakkelijker je de gegevens en routes afleest. Aan de andere kant neem je een fietsnavigatie met een groot scherm minder gemakkelijk mee in je broekzak en geeft die meer weerstand.

Kaartdekking

Kaartdekking Europa

Naast dat het belangrijk is welk type fietser je bent, is ook kaartdekking belangrijk. We onderscheiden grofweg 2 type dekkingen: Europadekking en werelddekking. Voor de meeste mensen is Europadekking genoeg. Ga voor de zekerheid voor een systeem waarop je extra kaartmateriaal kunt toevoegen voor als je mogelijk toch een keer buiten Europa op vakantie gaat. Je koopt dan gewoon het kaartmateriaal van het land waar je naartoe gaat.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.259 beoordelingen