The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door James

Hoe onderhoud je de messen van je grasmaaier?

In het bloeiseizoen moet je je maaier goed onderhouden. Na het maaien, maak je je messen schoon. Na een tijdje merk je dat het mes toch wel wat bot is. Ga je zelf grasmachine messen slijpen, laat je dit doen of ga je ze helemaal vervangen? Met ons advies houd je de messen in een zo'n goed mogelijke conditie.

Schoonmaken

Schoon maaimes

Als je gemaaid hebt, blijven er grasresten achter in je maaidek en op het mes. Grassnippers blijven namelijk aan elkaar plakken en, zeker als ze vochtig zijn, ook aan materialen. Na elke maaibeurt is het daarom belangrijk om je maaidek en mes van grasresten te ontdoen. Pak hiervoor een handveger met harde haren om de grasresten weg te vegen. Je ruimt hiermee niet alleen alle grasresten op, maar het bevordert ook de levensduur van je messen.

Grasmaaier mes slijpen

Cirkelmaaier mes

Een kooimaaier zelf slijpen is goed mogelijk. Ben je handig en wil je zelf je grasmaaier slijpen, dan heb je hiervoor een haakse slijper, ijzervijl of multitool nodig. Je schraapt het mes langs het gereedschap. Je handmaaier slijpen doe je op deze manier. Heb je echter een cirkelmaaier, dan moet je zorgen dat het mes nog steeds in balans blijft. Is 1 kant zwaarder dan de andere, dan trilt het mes en slijt je motor sneller. Raadpleeg bij twijfel instructievideo's.

Grasmaaier mes vervangen

Cirkelmaaier mes

Ook een maaimes heeft een eindig leven. Als je mes geroest, onherstelbaar beschadigd of gewoonweg versleten is, vervang hem dan voor een nieuwe. Let erop dat je het juiste maaimes voor jouw grasmaaier kiest.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 20.044 beoordelingen