The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Robyn

Hoe gebruik je Siri op Apple Watch?

Siri is de persoonlijke, digitale assistent van Apple. Ook op Apple Watch helpt Siri je met al jouw levensvragen en dagelijkse dingen. Vraag Siri bijvoorbeeld om een bericht voor je te versturen of om een route te berekenen. In dit artikel vertellen wij je wat jij hebt aan Siri op Apple Watch en hoe je Siri instelt op je slimme horloge.

Aan de slag met Siri op Apple Watch

Siri is naast iPhone, iPad en MacBook ook beschikbaar op Apple Watch. Met deze tips weet jij straks hoe je Siri gebruikt vanaf je pols.

  • Wat is Siri?
  • Hoe werkt Siri?
  • Hoe stel ik Siri in?

Wat is Siri?

Apple Watch wat is Siri

Apple heeft Siri geprogrammeerd om jou te helpen met je dagelijkse dingen. Bedenk jij je 's morgens dat je niet moet vergeten 's avonds brood uit de vriezer te halen? Siri herinnert je eraan als je thuis komt. Of vraag Siri in de sportschool een workout op je Apple Watch te starten. Zo kan jij gelijk aan de slag zonder je Apple Watch workout eerst aan te zetten. Siri kan mensen voor je bellen, berichten sturen, een notitie maken of een app openen. Alles wat jij hoeft te doen, is het vragen aan Siri.

Hoe werkt Siri op Apple Watch?

Siri activeren op Apple Watch

Er zijn 3 manieren waarop je Siri vragen stelt en opdrachten uit laat voeren op Apple Watch.

  • Met Apple Watch Series 3 of nieuwer met watchOS 5 of hoger is het mogelijk om Siri te activeren door simpelweg je pols op te tillen en te zeggen wat je nodig hebt.
  • Activeer Siri door de Digital Crown in te drukken.
  • Je kunt Siri ook gewoon aanspreken. Tik op het scherm van Apple Watch of til je pols op en zeg Hé, Siri. Spreek daarna je opdracht of vraag uit.

Siri instellen op Apple Watch

Apple Watch Siri instellen

Om Siri in te stellen op Apple Watch heb jij je iPhone nodig.

  1. Ga op de gekoppelde iPhone naar Instellingen en klik op Siri en zoeken.
  2. Schakel Luister naar 'Hé, Siri' in. Op iPhone X of nieuwer schakel je Druk op de zijknop voor Siri in, op iPhone 8 of ouder schakel je Druk op de thuisknop voor Siri in.
  3. Ga op Apple Watch naar Instellingen en scroll naar Siri. Kies hier tussen Hé, Siri en Til op om te spreken.
  4. Kies op Apple Watch Series 3 of nieuwer wanneer Siri mag spreken: altijd, als 'stille modus' niet aan staat of alleen als je AirPods in hebt of een koptelefoon gebruikt.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.343 beoordelingen