The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Robyn

Hoe luister je muziek met jouw Apple Watch?

Apple Watch draag je niet alleen op je werk om op de hoogte te blijven van belangrijke berichtjes, maar ook tijdens het hardlopen of in de sportschool. Een groot voordeel van het dragen van Apple Watch tijdens het sporten, is dat je naar jouw favoriete muziek luistert zonder je telefoon mee te nemen. In dit artikel vertellen we je aan de hand van 4 stappen hoe dat werkt.

Aan de slag met muziek op Apple Watch

Om muziek te luisteren op je Apple Watch volg je een aantal stappen:

  1. Bluetooth oordopjes koppelen
  2. Muziek downloaden via Apple Music
  3. Muziek synchroniseren met Apple Watch
  4. Muziek luisteren

1. Bluetooth oordopjes koppelen

Apple Airpods

Om muziek te luisteren met je Apple Watch heb je naast je iPhone ook bluetooth oordopjes zoals Apple AirPods of een bluetooth koptelefoon nodig. Apple Watch heeft namelijk geen 3,5mm aansluiting om bedrade oordopjes aan te sluiten. Om de draadloze Apple AirPods te koppelen aan je Apple Watch ga je naar Instellingen en kies je Bluetooth. Nu gaat Apple Watch beschikbare bluetooth apparaten zoeken.Je AirPods worden nu gekoppeld.

2. Muziek downloaden via Apple Music

Muziek downloaden

Op je iPhone download je via Apple Music jouw favoriete nummers of albums. Hierdoor speel je de muziek offline, zonder internetverbinding, af vanaf je Apple Watch. Dit is handig wanneer jij je telefoon thuis wilt laten. Het is ook mogelijk om een afspeellijst te maken. Dit doe je door via je iPhone in Apple Music naar Bibliotheek te gaan en op Afspeellijsten te tikken. Tik op Nieuwe afspeellijst… en zet al je favoriete hardloopnummers in een lijst.

3. Muziek synchroniseren met jouw Apple Watch

Muziek synchroniseren

Nu je jouw muziek offline beschikbaar hebt, synchroniseer je de nummers met je Apple Watch. Allereerst leg je jouw Apple Watch aan de oplader, zodat hij wordt opgeladen. Op je iPhone open je vervolgens de Apple Watch-app. In het tabblad Mijn Watch kies je de optie Muziek en daar tik je op Gesynchroniseerde muziek. Nu selecteer je de afspeellijst die je op jouw Apple Watch wil zetten. Met de knop Synchroniseren stuur je de muziek van jouw iPhone naar je Apple Watch. De voortgang hiervan zie je in de app. Wanneer het synchroniseren voltooid is, haal je jouw Apple Watch van de oplader en gebruik je 'm weer.

4. Muziek luisteren via je Apple Watch

Muziek luisteren met Apple Watch

Om muziek af te spelen via je Apple Watch druk je op de Digital Crown aan de zijkant en open je Apple Music. Vervolgens kies je welke muziek je wilt luisteren. Ondertussen navigeer je door jouw andere apps terwijl jouw muziek blijft afspelen. Luister je muziek via Spotify? Download dan playlists van Spotify naar je Apple Watch. Zo luister jij altijd naar je favoriete muziek, ook als je iPhone niet in de buurt is.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 16.894 beoordelingen