The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Dewy

Hoe vind ik mijn Apple AirPods terug als ze kwijt zijn?

Ik open de case van mijn Apple AirPods. Tot mijn grote schrik zitten mijn AirPods niet in de case. Maar waar liggen ze dan? Ik kan natuurlijk een grote zoektocht beginnen, maar Apple heeft hier iets veel gemakkelijkers voor bedacht. Via 'Zoek mijn iPhone' vind ik mijn AirPods namelijk eenvoudig terug. Ik leg je uit hoe het werkt.

Zoek mijn iPhone instellen

Zoek mijn iPhone instellen

Om Zoek mijn iPhone te gebruiken, heb ik een iPhone of iPad nodig met iOS 10.3 of hoger. Zoek mijn iPhone moet wel geconfigureerd zijn op iPad of iPhone waarmee ik mijn AirPods heb gebruikt. Mocht dat nog niet gebeurd zijn, dan stel ik het als volgt in.

 1. Via de Instellingen app ga ik naar → mijn naamiCloud. Gebruik ik iOS 10.2 of lager? Dan ga ik naar InstellingeniCloud.
 2. Ik scroll naar beneden en ik tik op Zoek mijn iPhone.
 3. Hier schakel ik Zoek mijn iPhone en Stuur laatste locatie beide in.

AirPods op een kaart weergeven

AirPods op kaart weergeven

Zoek mijn iPhone geeft de locaties weer van alle Apple apparaten waarop ik ben ingelogd met mijn Apple ID, waaronder mijn AirPods. Zijn mijn zoekgeraakte AirPods niet verbonden of niet opgeladen? Dan zie ik de locatie wanneer mijn AirPods voor het laatst online waren. Hoe spoor ik mijn AirPods op?

 1. Op mijn iPhone of iPad open ik de app Zoek mijn iPhone.
 2. Ik log in met mijn Apple ID en wachtwoord.
 3. Ik tik op AirPods.

Wat betekenen de stippen?

Stippen in de kaarten app

Ik krijg nu een overzicht van al mijn Apple apparaten. Aan de linkerkant zie ik gekleurde stippen staan.

 • De blauwe stip geeft het apparaat aan dat ik gebruik om mijn AirPods te zoeken.
 • De groene stip geeft aan dat mijn AirPods online zijn. Dit betekent dat ik een geluid kan afspelen om ze terug te vinden.
 • De grijze stip betekent dat mijn AirPods zijn uitgeschakeld, geen stroom hebben, in de case zitten of buiten bereik zijn. In dit geval zie ik alleen de laatst bekende locatie.

Als mijn AirPods van elkaar gescheiden zijn, zie ik maar 1 locatie op de kaart. Ik zoek de AirPod die ik op de kaart zie en ik leg deze in de case. Vervolgens vernieuw ik de kaart om de andere te zoeken.

Geluid afspelen

AirPods geluid afspelen

Als mijn AirPods in de buurt zijn van mijn Apple apparaten én verbonden zijn met bluetooth, dan speel ik via Zoek mijn iPhone een geluid af om ze op te sporen. Mijn AirPods spelen nu 2 minuten lang een geluid af dat steeds harder wordt. Hoe dit precies werkt?

 1. Ik ga naar Taken en Speel geluid af.
 2. Zijn mijn AirPods van elkaar gescheiden? Ik kies voor Geluid links uit of Geluid rechts uit om ze één voor één te zoeken.
 3. Zijn mijn AirPods terecht? Dan tik ik op Stop afspelen.

Video

Wil je liever zien hoe je jouw zoekgeraakte AirPods weer terugvindt? Dat kan. In deze korte video laat Jasper, onze Apple vlogger, het je zien.

Dewy
Artikel van:
Dewy Apple specialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.345 beoordelingen