The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Robyn

Wat is Apple Music?

Apple Music is het streaming muziekplatform van Apple, vergelijkbaar met Spotify. In de muziekbibliotheek van Apple Music vind je miljoenen nummers waar je onbeperkt naar luistert. Je hoeft deze nummers dus niet los te kopen, zoals je gewend bent van iTunes. In dit artikel vertellen we je meer over de streamingdienst en wat jij eraan hebt.

Wat kun je met Apple Music?

Wat kun je met Apple Music?

Met Apple Music luister jij onbeperkt naar miljoenen nummers voor een vast bedrag per maand. Met meer dan 60 miljoen nummers is er voor ieder wat wils. Sommige artiesten zijn nog niet op Apple Music beschikbaar. Andere artiesten zijn juist exclusief op Apple Music beschikbaar. Via het tabje Ontdekken leer je gemakkelijk nieuwe muziek kennen. Met Radio luister je naar exclusieve, door Apple samengestelde radioprogramma's van jouw favoriete genre. Daarnaast zijn er vele videoclips, series en documentaires beschikbaar via Apple Music.

Wat kost Apple Music?

Prijs Apple Music

Na een proefperiode van 3 maanden gratis genieten van Apple Music kun je een abonnement afsluiten. Er zijn verschillende abonnementen beschikbaar voor Apple Music. Het standaard abonnement kost € 9,99 per maand waarmee je onbeperkt naar de 60 miljoen nummers luistert. Wil jij jouw Apple Music abonnement delen met je gezin, dan kies je voor het gezinsabonnement van € 14,99. Je deelt het abonnement dan met maximaal 6 personen. Voor studenten is er een speciaal abonnement. Zij genieten van Apple Music voor slechts € 4,99 per maand. Apple Music is ook inbegrepen in een Apple One abonnement.

Abonnementen vergelijken

Standaard abonnement € 9,99 per maand
Studenten abonnement € 4,99 per maand
Gezins abonnement € 14,99 per maand
Apple One, standaard, inclusief Apple Music € 14,95 per maand
Apple One, gezinsabonnement, inclusief Apple Music € 19,95 per maand

Op welke apparaten gebruik je Apple Music?

Apparaten Apple Music

Apple Music is beschikbaar op bijna alle Apple apparaten, namelijk:

 • Apple iPhone
 • Apple iPad
 • Apple Watch
 • Apple TV
 • Apple Mac
 • Apple CarPlay
 • Laptops met de nieuwste versies van iTunes
 • Android telefoons met de Apple Music app
 • Sonos speakers

Je streamt de muziek ook gemakkelijk naar een ander apparaat met AirPlay.

Hoe schaf je Apple Music aan?

Als je nog niet eerder een proefabonnement hebt gehad voor Apple Music, sluit je deze gemakkelijk af via jouw Apple apparaat.

 1. Open de Muziek app op bijvoorbeeld je iPhone.
 2. Tik op het tabblad Voor jou en vervolgens op de knop Probeer het nu.
 3. Kies welk abonnement je wil en klik op Start proefperiode.
 4. Bevestig je aankoop en geniet van Apple Music.

Hoe werkt Siri met Apple Music?

Siri en Apple Music

Apple's assistent Siri kent Apple Music door en door. Vraag Siri om dat ene jaren '80 nummer af te spelen waar je zo gek op bent en Siri zoekt het voor je op. Weet je niet meer precies hoe die songtrack heette van die ene Disney film? Vraag het Siri. Zeg "Speel het nummer van de film Frozen" en Siri zet het nummer voor je aan. Siri helpt je ook het volgende nummer aan te zetten als jij in de auto zit en je handen aan het stuur wil houden.

Wat zijn de verschillen tussen Apple Music en Spotify?

Verschillen Apple Music Spotify

Apple Music en Spotify lijken in veel opzichten op elkaar. Beide streamingdiensten bieden miljoenen nummers aan en ook de prijs is hetzelfde. Het grote voordeel van Apple Music is dat het moeiteloos samenwerkt met Apple apparaten. In tegenstelling tot Spotify gebruik je Apple Music ook op Apple Watch en Apple TV. Zo ga je zonder iPhone op zak een rondje hardlopen met jouw favoriete muziek op de achtergrond.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.695 beoordelingen