The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Robyn

Goede voornemens volhouden met Apple

De eerste maanden van het jaar staan vaak in het teken van goede voornemens. Vaker sporten, minder alcohol drinken, sociale contacten onderhouden. Eén voor één goede voornemens, maar hoe houd je het vol? Apple kan je daarbij helpen. In dit artikel vertellen we je hoe je Apple diensten en producten gebruikt om de 5 populairste goede voornemens vol te houden.

Goede voornemens

Er zijn van die goede voornemens die lastig vol te houden zijn en dus ieder jaar weer terugkomen. Dit zijn de goede voornemens waar Apple je bij kan helpen.

  • Meer bewegen
  • Stoppen met roken
  • Minder schermtijd
  • Meer tijd doorbrengen met familie en vrienden
  • Geld sparen

Meer bewegen met Apple Watch

Apple Watch goed voornemen meer bewegen

Wil je meer bewegen om bijvoorbeeld fitter te worden of de kerstkilo's kwijt te raken? Apple Watch helpt je hierbij. Dankzij de Activiteitenringen word je iedere dag gemotiveerd om genoeg te sporten, staan en bewegen. Behaal elke dag je sportdoelen en je haalt dit goede doel met gemak. Je houdt op Apple Watch gemakkelijk al je trainingen en hardloopsessies bij en krijgt inzicht in hoeveel calorieën je daarmee verbrandt. Bovendien geeft Apple Watch je ieder uur een herinnering om even te bewegen.

Stoppen met roken

Apple iPhone goed voornemen stoppen met roken

Roken kan een hardnekkige verslaving zijn en stoppen is niet voor iedereen even makkelijk. De ene zet een mentale knop om en stopt van de een op de andere dag. De ander heeft wat extra hulp nodig. Voor hen zijn er verschillende apps in de App Store te vinden die net dat steuntje in de rug kunnen zijn. Probeer bijvoorbeeld de app Kwit eens. Deze app houdt bij hoeveel geld je hebt bespaard door niet te roken en hoe jouw lichaam daarvan is opgeknapt.

Minder schermtijd

Apple iPhone goed voornemen minder schermtijd

Vind jij het moeilijk je iPhone tijdens een etentje aan de kant te leggen? De Apple functie Schermtijd kan je daarbij helpen. Bij de instellingen van je Apple apparaat stel je bijvoorbeeld apparaatvrije tijd in. Zo kijk je niet per ongeluk tot 3 uur 's nachts nog kattenfilmpjes. Ben je verslaafd aan Fruit Ninja, dan stel je een tijdslimiet in voor die app. Voor je het weet leg jij steeds vaker je telefoon opzij. Daarmee geef jij je ogen rust en geniet je meer van je driegangenmenu.

Meer tijd doorbrengen met familie en vrienden

Apple iPad goed voornemen meer tijd met familie en vrienden

Apple helpt je meer tijd door te brengen met familie en vrienden door afspraken in te plannen in je Apple Agenda. Spreek bijvoorbeeld met je opa en oma af dat je iedere eerste zondag van de maand op de koffie komt. Zet de afspraak in Apple Agenda op maandelijks herhalen en nodig je opa en oma uit voor de afspraak. Zo zien zij op hun iPad precies zien wanneer de koffie klaar moet staan. Kun je niet langsgaan? Dan is er altijd nog FaceTime.

Geld sparen

Apple MacBook goed voornemen geld sparen

Geld uitgeven gaat steeds makkelijker dankzij Apple Pay. Maar let je liever wat meer op je geld, dan kan Apple daar bij helpen. Maak op je MacBook bijvoorbeeld een huishoudboekje in Apple Numbers waarin jij je uitgaven en inkomsten bijhoudt. Dit bestand werk je gemakkelijk op je iPhone of iPad bij via iCloud Drive. Gebruik je liever een app voor je budgetten? In de App Store vind je verschillende handige apps die je inzicht geven in je uitgaven en inkomsten. Probeer bijvoorbeeld GRIP of Buddy - Budget en uitgaven.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.428 beoordelingen