The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Uhro

Waar let ik op bij het kopen van een mifi router?

Met een mifi router ga je overal in Europa of zelfs overal in de wereld online via een mobiel 4G netwerk. In dit artikel leggen we je uit in welke situaties je voordeel hebt van een mifi router en waar je op moet letten bij het kopen van zo'n wifi hotspot.

Mifi router kiezen

Met een mifi router ga je overal online. Bij het kopen van een draagbare router bedenk je vooraf waarvoor je deze wilt gebruiken. In dit artikel bespreken we de volgende onderwerpen:

  • Waarvoor gebruik je een mifi router?
  • Heb je voldoende aan alleen een mifi router?
  • Wil je veilig online met een mifi router?
  • Waar let je op bij het gebruik van een mifi router in Europa?
  • Waar let je op bij het gebruik buiten Europa?

Waarvoor gebruik je een mifi router?

Waarvoor gebruik je een mifi router

Een mifi router of wifi hotspot is een klein apparaatje, ter grootte van een smartphone. Je zet hiermee een wifi netwerk op dat je overal mee naartoe neemt. Zo ga je overal waar je mobiel internet hebt online met je tablet, laptop of smartphone. Bijvoorbeeld op de camping, in de auto of op het strand.

Heb je voldoende aan alleen een mifi router om online te gaan?

Online met alleen een mifi router

Met een mifi router ga je online via het 3G of 4G netwerk van een mobiele provider. Net zoals in je telefoon, plaats je dus een simkaart in dit draagbare wifipunt. Je sluit hiervoor een abonnement af in Nederland of koopt een prepaid simkaart in je vakantieland. Zonder deze simkaart maakt de router geen verbinding. Deze is dus vereist.

Wil je veilig online met een draagbare router?

Veilig online met een draagbare router

Doordat je met een mifi router een persoonlijke verbinding opzet, ben je altijd veiliger dan op het wifi netwerk van bijvoorbeeld een camping. Wil je op vakantie echt veilig online? Dan kies je een draagbare wifi hotspot met een ingebouwde firewall. Deze firewall filtert alle ongewenste verbindingen van buiten, zodat hackers je niet afluisteren.

Waar let je op bij het gebruik van een mifi router in Europa?

Mifi router gebruiken in Europa

Je gebruikt alle mifi routers in Europa, mits je een simkaart installeert die werkt in je vakantieland. Gebruik je een Nederlands abonnement, dan ga je daarmee in alle landen van de EU online vanuit je eigen bundel. Blijf je in Europa, maar buiten de EU of biedt jouw provider in het buitenland slechts een beperkte databundel? Kies dan een lokale simkaart naar wens.

Waar let je op bij het gebruik van een mifi router buiten Europa?

Mifi router gebruiken buiten Europa

Providers buiten Europa gebruiken vaak een ander type mobiel netwerk. Om ook in bijvoorbeeld de Verenigde Staten of Oost-Azië online te gaan, kies je een mifi router die ondersteuning biedt aan netwerken over de hele wereld. Vervolgens koop je op locatie een prepaid simkaart, zodat je voordeliger online gaat dan met de bundel van je eigen provider.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 21.893 beoordelingen