The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Lucinda

Hoe kies je een screenprotector voor je iPad?

Zoek je een screenprotector voor je iPad, maar weet je niet waar je op moet letten? Je hebt de keuze uit plastic screenprotectors en glazen screenprotectors. Bedenk ook of je een iPad hoes om jouw iPad gebruikt. Dan heb je namelijk een case friendly screenprotector nodig. In dit artikel helpen wij je met het kiezen van de beste screenprotector voor jouw iPad.

Screenprotector kiezen

Screenprotector iPad

Bij jouw zoektocht naar een geschikte screenprotector, vraag jij jezelf het volgende af:

  • Wil je plastic of glas?
  • Gebruik je een iPad hoes?
  • Vind je privacy belangrijk?
  • Krijg je hoofdpijn van blauw licht van je scherm?

Materiaal: glas of plastic

Glazen screenprotector op iPad

Glazen screenprotectors geven betere bescherming dan plastic screenprotectors. Daardoor behoed je het iPad scherm beter voor krassen. Een glazen screenprotector voelt daarnaast aan zoals je eigen scherm. Tijdens het aanbrengen heb je met glas minder kans op luchtbelletjes. Het voordeel van een plastic screenprotector is dat hij dunner is dan een glazen screenprotector. Daardoor valt hij minder op. Bovendien combineer je een plastic screenprotectors vaak beter met iPad hoesjes.

Case friendly: voor iPad met een hoesje

Case friendly screenprotector op iPad

Case friendly screenprotectors zijn geschikt om samen met een hoesje te gebruiken. Deze screenprotectors reiken niet helemaal tot aan de randjes en zijn daardoor kleiner dan normaal. Zo past jouw hoesje nog netjes om Apple iPad. Gebruik je een normale screenprotector? Dan kan het zijn dat jouw hoesje de glasbescherming van je Apple iPad afduwt.

Privacy: geen pottenkijkers

Privacy screenprotector op iPad

Jij bent de enige die het scherm van jouw iPad scherm kan aflezen met een privacy screenprotector. Deze beschermlaag zorgt er namelijk voor dat het scherm alleen recht van voren zichtbaar is. Voor personen die naast jou zitten is het scherm donker. Zo heb je geen last van pottenkijkers in de trein als je met gevoelige informatie werkt.

Blauw licht filter: zacht voor je ogen

Blauw licht filter Apple iPad

Een screenprotector met een blauw licht filter is de oplossing als je hoofdpijn krijgt van jouw scherm of lastig in slaap komt. Deze beschermlaag filtert het blauwe licht uit je scherm en geeft een warme, oranje gloed. Dat is prettig voor je ogen als je voor het slapen gaan nog even door je social media scrollt.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.259 beoordelingen