The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Iris

Hoe kies je het juiste formaat bluetooth speaker?

Een bluetooth speaker komt in allerlei soorten en maten, van een model dat in je broekzak past tot een model wat je nauwelijks kan tillen. Hoe weet je welk formaat geschikt is voor jouw situatie? In dit artikel helpen we je met het maken van een keuze.

Bluetooth speaker formaat kiezen

Welk formaat bluetooth speaker heb je nodig

Bedenk goed waar je je nieuwe bluetooth speaker het meest gaat gebruiken. Is dit thuis, in het park of in de sportkantine? Vraag jezelf het volgende af:

  • Wil je een speaker om makkelijk mee te nemen?
  • Wil je goed geluid en de speaker af en toe verplaatsen?
  • Wil je krachtig geluid en de speaker niet tot nauwelijks verplaatsen?

Wil je een speaker om makkelijk mee te nemen?

Mini en compacte bluetooth speakers

Wanneer je de speaker vaak meeneemt naar het park of vaak onderweg bent, is het belangrijk dat de speaker niet te groot of te zwaar is. Kies dan speakers van 0 tot 20 centimeter. Deze doe je eenvoudig in je jas- of broekzak, in je tas of in de bekerhouder van je auto. Verwacht van dit formaat alleen geen hoog volume of goede geluidskwaliteit. Daarvoor heb je een grotere speaker nodig.

Wil je een speaker met goed geluid om af en toe te verplaatsen?

Middelgrote bluetooth speakers

Dit middelformaat bluetooth speaker stop je niet gemakkelijk in je zak, maar neem je wel mee in een tas of auto. Het geluid is goed en het volume kan hoger dan bij een kleine bluetooth speaker. Dit is handig wanneer je een weekendje weggaat, of de hele dag op één plek blijft. Wanneer je krachtig geluid wilt, raden we aan dat je een grote bluetooth speaker kiest. Wanneer je veel onderweg bent, ga dan voor een kleine bluetooth speaker.

Wil je een speaker met krachtig geluid die op één plek blijft?

Grote bluetooth speakers

Wanneer je er niks voor voelt om de speaker constant te verplaatsen, maar wel het beste geluid wilt, kies dan voor een grote bluetooth speaker. Plaats deze in de woonkamer, het kantoor of de sportkantine. De speaker voorziet een grotere ruimte van een hoog volume en krachtig geluid. Wanneer je de speaker toch af en toe wilt meenemen, kies dan voor een maat kleiner.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.612 beoordelingen