The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Marijn

Hoe los je ijsvorming bij No Frost op?

Een koelkast met No Frost onttrekt vocht, zodat er geen ijsvorming ontstaat in het koel- of vriesgedeelte. Je hoeft hierdoor nooit te ontdooien. Heb je toch last van ijsvorming? Dan heeft dit verschillende oorzaken. In dit artikel vertellen we wat je ertegen kunt doen.

IJsvorming oplossen

IJsvorming oplossen

Wanneer er ijsvorming ontstaat, doorloop dan de volgende tips:

  • Tip 1. Zorg voor voldoende ventilatieruimte
  • Tip 2. Stof de condensor af
  • Tip 3. Vervang de deurrubbers
  • Tip 4. Controleer de ventilatiegaten
  • Tip 5. Controleer de waterkraan

Tip 1: zorg voor voldoende ventilatieruimte

Voldoende ventilatieruimte

Een koelkast heeft ruimte nodig om de warmte kwijt te raken. Heeft de koelkast te weinig ventilatieruimte, dan kan dit ijsvorming veroorzaken. Controleer of de koelkast minimaal 5 centimeter ruimte heeft aan de zijkanten en 10 centimeter aan de achterzijde.

Tip 2: stof de condensor af

Condensor afstoffen

Heeft je koelkast geen afgedekte condensor? Na een tijdje ligt er veel stof op het rooster, waardoor de koelkast slechter ventileert en koelt. Controleer of er veel stof op de condensor ligt en haal dit weg met een stofdoek of een stofzuiger.

Tip 3: vervang de deurrubbers

Deurrubbers vervangen

Zodra de deurrubbers van de koelkast zijn versleten, komt er meer warme lucht de binnenruimte in. Check de rubbers op slijtageplekken. Dit doe je door een zaklamp richting de deur in je koelkast te leggen. Zie je licht door de deurrubbers, zodra je de deur sluit? Dan moet je ze vervangen. Je kunt ook de temperatuur kouder zetten en de deur sluiten. Voel met je vingers langs de rubbers of je lucht voelt.

Tip 4: check de ventilatiegaten

Ventilatiegaten checken

Een No Frost koelkast gebruikt ventilatiegaten. Deze gaten moet je vrijhouden. Controleer of iets tegen de gaten staat en haal het weg.

Tip 5: controleer de waterkraan

Waterkraan controleren

Heb je een koelkast met dispenser? Controleer dan of de de koelkast goed is aangesloten op de waterkraan. Wanneer deze los zit, krijg je 'warme' lucht in het vriesgedeelte in plaats van water. Draai deze goed aan. Heb je de dispenser niet aangesloten? Sluit de koelkast alsnog aan op je waterleiding of gebruik de ice-off knop.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 17.239 beoordelingen