The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home

Hulp na aankoop van een koelkast

Je nieuwe koelkast is binnen! Om ervoor te zorgen dat je deze optimaal gebruikt, geven onze specialisten je handige tips. Bijvoorbeeld hoe koud je jouw koelkast instelt, deze schoonmaakt en je boodschappen het beste indeelt.

Koelkast installeren

Koelkast installeren

Om je koelkast goed aan te sluiten, let je op een aantal zaken. Zo zet je het apparaat vlak bij een stopcontact en zorg je voor de juiste omgeving. Een vrijstaande koelkast zet je op een vlakke ondergrond. Ga je de koelkast inbouwen? Kijk dan in de handleiding voor het stappenplan. De temperatuur stel je in op 4 graden Celsius.

Gebruiktips

Gebruiktips

Met de juiste tips bewaar je je boodschappen zo lang mogelijk. Laat bijvoorbeeld kliekjes afkoelen voordat je ze in de koelkast zet. Heeft jouw koelkast geen luchtcirculatie? Dan is het bovenin warmer dan onderin.

Koelkast schoonmaken

Koelkast schoonmaken

Een koelkast heeft regelmatige onderhoud nodig, zodat je jouw boodschappen op een frisse plek bewaart. Haal een sopje langs de plateaus en de groentelade. Heb je een vriesgedeelte zonder anti-ijsvorming? Ontdooi deze regelmatig, zodat je koelkast niet meer energie gaat verbruiken.

Koelkast verplaatsen

Koelkast verplaatsen

Ga je de koelkast verplaatsen? Zorg dan dat deze leeg is en dat je deze rechtop verplaatst. Het vriesgedeelte ontdooi je ook van tevoren. Zodra de koelkast staat, wacht je een aantal uur met het aanzetten van het apparaat. De koelvloeistof en de olie hebben dan de tijd om te zakken.

Koelkast problemen

Koelkast problemen

Maakt je koelkast een licht zoemend geluid? Een koelkast maakt altijd geluid wanneer je hem voor het eerst aanzet. Het apparaat koelt de binnenruimte namelijk voor het eerst. Wanneer je merkt dat je boodschappen sneller bederven, dan heeft onze specialist een aantal tips waarmee je de koelkwaliteit verbetert.

Koelkast werkt niet

Koelkast werkt niet

Wanneer je koelkast niet goed werkt, is dat vervelend voor je boodschappen. Met handige tips van onze specialisten los je zelf gemakkelijk en snel het probleem op.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 17.822 beoordelingen