The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Caitlin

Hoe bouw je een koelkast uit?

Voordat je jouw nieuwe koelkast plaatst, moet je eerst je oude koelkast uitbouwen. Gelukkig is dat zo gedaan. Bewaar je frontpaneel voor je nieuwe koelkast. In dit artikel leggen we in 3 stappen uit hoe je jouw koelkast uitbouwt.

Koelkast uitbouwen in 3 stappen

Coolblue'er haalt koelkast uit nis

Om een koelkast gemakkelijk uit te bouwen is het belangrijk dat je onderstaande 3 stappen volgt.

  • Stap 1. Verwijder het deurpaneel
  • Stap 2. Schroef de koelkast los
  • Stap 3. Til de koelkast uit de nis

Stap 1a: verwijder het paneel (deur-op-deursysteem)

deur-op-deurscharnier

Heb je een deur-op-deursysteem, dan vind je de schroeven bovenop de deur. Meestal zit hier een kunststof houder overheen. Verwijder deze en draai de schroeven los. Schuif het frontpaneel omhoog van de koelkast af. Bewaar het keukenpaneel dat op je huidige koelkast zit. Je hebt deze voor je nieuwe koelkast weer nodig.

Stap 1b: verwijder het paneel (sleepdeursysteem)

Coolblue'er haalt schroeven los

Het huidige keukenpaneel heb je nodig, maar dan moet deze wel eerst van je oude koelkast af. Bij een sleepdeursysteem zijn er 2 geleiders naast de deur zichtbaar. Maak de deurgeleiders los door de schroeven te verwijderen. Om het frontpaneel aan de binnenkant los te krijgen, schroef je de scharnieren los. Kun je hier niet goed bij? Wacht dan tot je koelkast uit de nis hebt gehaald.

Stap 2: schroef de koelkast los

Coolblue'er haalt schroeven los

De koelkast zit op 4 plekken vast in de nis, namelijk in de bovenste en onderste hoeken met scharnieren. Deze zijn soms bedekt met een kunststof kapje. Verwijder deze kapjes en draai de schroeven uit de scharnieren. Verwijder ook de afdekstrips. Controleer of je de koelkast naar voor krijgt. Lijkt het alsof hij nog ergens vast zit? Kijk dan goed of er niet boven of in de koelkast nog schroeven vastzitten op een extra strip.

Stap 3: til de koelkast uit de nis

Coolblue'ers tillen koelkast uit nis

Als de koelkast losgeschroefd is, haal je hem voorzichtig uit de nis. Let er ook op dat je de stekker nog uit het stopcontact moet halen. Schuif de koelkast zo ver mogelijk naar voren. Laat hem dan op je been rusten en til hem uit de nis.

Hulp bij het maken van je keuze

Een product uitkiezen dat perfect past bij jou is niet altijd even gemakkelijk. Via een videogesprek kan onze specialist je op de beste manier helpen bij het maken van een keuze.

Videobellen met één van onze medewerkers

  • Een specialist belt je meteen op
  • Krijg persoonlijk advies op basis van jouw wensen
  • Snel en efficiënt geholpen via een videogesprek
Coolblue specialist


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.220 beoordelingen