The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Advies over inbouw koelkasten

Vraag jezelf bij het uitzoeken van een nieuwe inbouw koelkast 2 dingen af: Welke nismaten moet mijn inbouw koelkast hebben? En welk deurscharniersysteem heb ik nodig? Zie je op tegen het in- en uitbouwen van de koelkast? Maak dan gebruik van de Coolblue inbouwservice. Wij sturen dan iemand die de oude koelkast uitbouwt en je nieuwe koelkast inbouwt. Zo hoef jij alleen maar de juiste nismaten en het deurscharniersysteem te weten.

Nismaten

nismaten

Voor je een inbouw koelkast koopt, is het belangrijk dat je kijkt waar je het apparaat wilt plaatsen. Vervolgens is het belangrijk dat je de juiste nismaten opmeet. Zo weet je zeker dat je nieuwe koelkast in je keuken past. Hoe je dit precies doet, is afhankelijk van het type dat je uitkiest. Je hebt de keuze uit inbouw koel-vriescombinaties, inbouw 1-deurskoelkasten of onderbouw koelkasten.

Scharniersysteem

scharniersysteem

Er zijn twee soorten scharniersystemen voor inbouw koelkasten. Bij een deur-op-deursysteem monteer je de meubeldeur direct op de koelkast, terwijl het sleepdeursysteem 2 scharnieren heeft. We raden aan hetzelfde scharniersysteem te kiezen. Heb je een deur-op-deursysteem, dan kun je niet overstappen naar een koelkast met sleepdeursysteem.

Welk model past bij jou?

Er zijn 3 soorten inbouw koelkasten: een onderbouwkoelkast, 1-deurskoelkast of koel-vriescombinatie. Welke jij nodig hebt, is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en huidige koelkast. Wil je veel vriesruimte, kies dan voor een koel-vriescombinatie. Wanneer je de koelkast onder je aanrecht wilt plaatsen is een onderbouw model iets voor jou. Daarnaast kijk je bij het kiezen van een koelkast naar jouw budget.

Bouwkwaliteit

Bouwkwaliteit koelkasten

De bouwkwaliteit zegt iets over de stevigheid en levensduur van de koelkast. We kijken hiervoor naar verschillende specificaties, die we een score geven. Hoe hoger de score, hoe hoger de klasse waarin het product valt. We maken onderscheid tussen basisklasse, middenklasse en topklasse koelkasten.

Koelkwaliteit

Koelkwaliteit koelkasten

Koelkwaliteit zegt iets over de mate waarin de koelkast koelt en hoe lang je je boodschappen bewaart. Een koelkast met topklasse koelkwaliteit heeft meer dan 70% van de relevante specificaties. We onderscheiden 3 klassen om de koelkasten te vergelijken. Dit zijn basisklasse, middenklass en topklasse.

Extra functies

extra functie inbouw koelkasten

Bij een inbouw koelkast met No Frost hoef jij de koelkast nooit meer te ontdooien. Je producten blijven altijd vers en smaakvol. De vitamines en smaak worden niet door ijs aangetast. Doordat er geen ijsvorming ontstaat blijven etiketten goed leesbaar en trek je alle vrieslades gemakkelijk open.

Installatieservices

Coolblue'er met koelkast

Deze service is tijdelijk niet beschikbaar. Momenteel bezorgen we je product alleen tot nét over de drempel van je huis. We kunnen je product dus niet op de gewenste plek verderop in huis zetten, inbouwen en aansluiten. Het verpakkingsmateriaal nemen we wél mee. Net als je oude product, als deze klaar staat bij de drempel.

Zelf installeren

Installatie

Ben je een handige harry en wil je je nieuwe koelkast zelf installeren? Dat kan! Wij helpen je graag met ons stappenplan. Zo weet je zeker dat je niets vergeet en de koelkast goed installeert.

IKEA

Inbouw visuals voor IKEA

Heb je een IKEA keuken? Dan zijn er wat extra dingen waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een inbouw koelkast. Er zijn 2 soorten IKEA keukensystemen: FAKTUM en METOD. Of jouw nieuwe koelkast past, hangt af van jouw huidige keukensysteem.

Bezorging

Bezorgdienst Coolblue

Inbouw koelkasten worden van maandag tot zondag bezorgd tussen 7.30 en 22:00 uur. Wanneer je je bezorging hebt geplaatst, ontvang je een e-mail in de nacht voor de bezorgdag met het verwachte aflevertijdvak. Je kan niet zelf een tijdvak kiezen. Een half uur voor de bezorging word je altijd gebeld, of ontvang je een sms-bericht.

Hulp na aankoop

Open koelkast in keuken

Wil je tips over het gebruiken of schoonmaken van je koelkast? Of is er een onderdeel stuk dat je graag zelf repareert? Wij helpen je graag met al je koelkastvragen.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.849 beoordelingen