The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Devon

Welk scharniersysteem heb je nodig voor je inbouw koelkast?

Er zijn 2 soorten scharniersystemen: het sleepdeursysteem en het deur-op-deursysteem. Heb je een sleepdeursysteem, dan is het mogelijk om over te stappen naar een deur-op-deursysteem. Bij deur-op-deur is het niet mogelijk over te stappen. In dit artikel lees je wat de verschillen zijn en welke het beste bij jou past.

Afwerking

Sleepdeur

Sleepdeur

Zowel de meubeldeur als de koelkast heeft een eigen paar scharnieren. De meubeldeur zit niet direct op de koelkast, maar gaat open en dicht met een deurgeleider. Hierdoor openen de 2 deuren tegelijk als je de koelkast opent.

Deur-op-deur

Deur-op-deur

Dit systeem heeft 1 deurscharnier. De meubeldeur zit bij dit systeem direct op de koelkast. Er zit geen ruimte tussen de deur van je koelkast en de meubeldeur. Hierdoor is de afwerking strakker dan bij een koelkast met sleepdeursysteem.

Overstappen

Sleepdeur koelkast

Sleepdeur

We raden altijd aan om te kiezen voor het deursysteem dat je al hebt. Wil je in de toekomst overstappen naar een koelkast met deur-op-deursysteem? Dit is mogelijk. Je moet dan wel de scharnieren van je keukenkast en de geleiders van je meubeldeur verwijderen.

Deur-op-deur koelkast

Deur-op-deur

Wanneer je een deur-op-deur koelkast hebt, is het niet mogelijk om over te stappen naar een koelkast met sleepdeursysteem. Je nieuwe koelkast moet dan ook een deur-op-deursysteem zijn.

Stevigheid

Sleepdeursysteem

Sleepdeur

Een koelkast met sleepdeursysteem zit niet strak op de meubeldeur. Afhankelijk van het gebruik kan de deur na verloop van tijd verzakken.

Deur-op-deursysteem

Deur-op-deur

Het scharnier van een deur-op-deursysteem is steviger. Dit maakt de deur geschikt voor het dragen van bijvoorbeeld zware colaflessen.

Hulp nodig bij het kiezen?

Onze koelkast specialist helpt je graag met het vinden van de beste koelkast voor jou.

Maak een belafspraak

  • Word gebeld door een koelkast specialist
  • Krijg persoonlijk advies op basis van jouw wensen
  • Je wordt direct gebeld.
Coolblue specialist

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.336 beoordelingen