The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lieze

Hoe meet je de nismaten van een inbouw koelkast op?

Wanneer je een nieuwe inbouw koelkast koopt, moet je heel nauwkeurig de maten van je nis opmeten. Zo voorkom je dat de inbouw koelkast niet in de nis past of dat het frontpaneel niet precies aansluit en je de koelkastdeur niet open krijgt. In dit artikel leg ik uit hoe jij precies de juiste maten van je inbouw koelkast opmeet. De meeste problemen komen voor bij een inbouw koel-vriescombinatie, omdat deze 2 deuren heeft. Om de koe maar meteen bij de horens te vatten, begin ik met dit model.

Hoe meet je de nismaten van een inbouw koel-vriescombinatie op?

Visual van de belangrijke nismaten van een koel-vriescombinatie.

Bij het meten van een koel-vriescombinatie is het belangrijk dat je de nishoogte, nisbreedte en nisdiepte meet. Daarnaast is het ook belangrijk dat goed het onderste deurpaneel meet. Je moet hier namelijk rekening houden met het uitstekende stukje paneel aan de onderkant.

Hoe meet je de nismaten van een inbouw 1-deurskoelkast op?

Belangrijkste inbouwmaten 1-deurskoelkast

Voor een 1-deurskoelkast meet je de nishoogte, nisbreedte en nisdiepte op. Zorg dat je deze maten altijd checkt met de inbouwtekening op de productpagina zodat je zeker weet dat de koelkast past. Bij de meeste 1-deurskoelkasten zijn de diepte en de breedte gestandaardiseerd, maar sommige modellen hebben afwijkende maten.

Hoe meet je de nismaten van een onderbouw koelkast op?

Belangrijke afmetingen voor een onderbouw koelkast

De onderbouw koelkast is een geval apart. Wanneer je een koelkast onder een aanrecht plaatst, heeft hij extra ventilatieruimte nodig. Je herkent dit model dan ook aan het ventilatierooster aan de onderkant. Een onderbouw koelkast heeft een standaard nishoogte van 82 centimeter. Je past dit aan met de in hoogte verstelbare pootjes. Op de inbouwtekening zie je tot welke hoogte je de onderbouw koelkast verstelt. Meet de nisbreedte en nisdiepte hierna op en controleer die met de afmetingen op de inbouwtekening.

Hulp nodig bij het kiezen?

Onze koelkast specialist helpt je graag met het vinden van de beste koelkast voor jou.

Maak een belafspraak

  • Word gebeld door een koelkast specialist
  • Krijg persoonlijk advies op basis van jouw wensen
  • Je wordt direct gebeld.
Coolblue specialist


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.849 beoordelingen