The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Marijn

Hoe meet je de nismaten van een 1-deurskoelkast op?

Een inbouw 1-deurs koelkast plaats je een nis. Deze nismaten verschillen per keuken. Het is daarom belangrijk dat je de nismaten goed opmeet, zodat je zeker weet dat je nieuwe aankoop past. In dit artikel lees je hoe je deze maten opmeet.

Inbouw maten opmeten in 5 stappen

Je meet de nismaten het beste wanneer de koelkast al uit de nis is. Lukt dit niet? Zoek dan de nismaten op in de handleiding.

  • Stap 1. Meet de nishoogte
  • Stap 2. Meet de nisdiepte
  • Stap 3. Meet de nisbreedte
  • Stap 4. Controleer de inbouwtekening
  • Stap 5. Controleer het scharniersysteem

Stap 1: meet de nishoogte

nishoogte meten

Allereerst meet je de hoogte van de nis. Pak een rolmaat en span deze van de bovenkant tot aan de onderkant van de nis. Houd hierbij de rolmaat goed strak. Hoger dan deze maat mag jouw nieuwe koelkast niet zijn.

Stap 2: meet de nisdiepte

nisdiepte meten

Zet de rolmaat helemaal achter in de nis en trek deze naar je toe. Een gemiddelde koelkast heeft een nisdiepte van 55 centimeter, maar er zijn ook afwijkende maten. Meet daarom goed de nisdiepte.

Stap 3: meet de nisbreedte

Nisbreedte meten

Span de rolmaat tussen de linker- en rechterkant van de nis. Net als bij de voorgaande maten is het belangrijk dat je de rolmaat goed strak trekt. De standaard nisbreedte ligt rond 56 centimeter.

Stap 4: controleer de inbouwtekening

Controleer de maten

Je weet nu alle nismaten. Bij elke inbouw 1-deurs koelkast vind je op de productpagina een inbouwtekening. Hierop staan de minimale en maximale nismaten van het apparaat. Vallen jouw maten hierin? Dan past de koelkast. Wanneer je in de keuzehulp je nishoogres invult, zie je gelijk alle koelkasten die in je keuken passen.

Stap 5: Controleer het scharniersysteem

scahrniersysteem 1-deurskoelkast

Er zijn 2 soorten scharniersystemen: het sleepdeursysteem en het deur-op-deursysteem. Bij beide systemen zitten het frontpaneel en de koelkastdeur op een andere manier aan elkaar vast. We raden aan dat je het deursysteem kiest dat momenteel in je keuken zit.

Heb je een IKEA keuken?

IKEA keuken

Heb je een IKEA keuken? Dan passen niet alle inbouw koelkasten in jouw nis. Dit is afhankelijk van je huidige koelkast en welke IKEA keuken je momenteel hebt. In het onderstaande artikel lees je hier meer over.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.259 beoordelingen